• România, Liga 1, Etapa 22: Poli Timișoara - Dinamo (luni, 18 decembrie, ora 20:00, Digi Sport 1)
  • Spania, La Liga, Etapa 17: Real Madrid - Barcelona (sâmbătă, 23 decembrie, ora 14:00, Digi Sport 1)

Ianis Hagi (18 ani) traversează o perioadă stranie a carierei sale de tânăr fotbalist. Deși a impresionat în amicalele verii, deși jurnaliștii italieni îl laudă mereu, noul antrenor al celor de la Fiorentina, Stefano Pioli, nu are ochi pentru băiatul ”Regelui”.

Se pare că Hagi jr nu intră deloc în planurile antrenorului, în vârstă de 51 de ani, astfel că jurnaliștii din Peninsulă îl sfătuiesc pe Ianis să-și caute altă echipă.

”În puținele ocazii în care a purtat tricoul viola, Hagi a arătat că este un talent grozav, cu o tehnică sublimă și viziune a jocului. Totuși, a părut puțin depășit fizic, însă în cantonamentul de la Moena a arătat calități grozave.

A început campionatul și românul nu a mai fost de văzut pe teren. A fost trimis pe bancă, deși s-a descurcat atât de bine. Mai mult, în trei din ultimele patru meciuri, nu a mai prins nici lotul!”, au punctat ziariștii de la Laboro Viola.

În aceste condiții, sfatul pentru tânărul Ianis Hagi este să-și caute un alt drum.

”Pioli nu pare să aibă încredere în tânărul român, pe care l-a dat la o parte. Ne întrebăm dacă este ceva definitiv sau doar ceva de moment. Perioada de transferuri din ianuarie i-ar putea salva însă viața lui Hagi”, a adaugat sursa citată.

Transferat de Fiorentina de la Viitorul în vara lui 2016, Ianis Hagi a făcut o serie de meciuri foarte bune la Primavera, dar nu a bifat decât două prezenţe în echipa mare, ambele în Serie A TIM, în stagiunea precedentă.