• România, Liga 1, etapa a 22-a: Astra - Botoşani (vineri, 20:00, Digi Sport 1)
  • Box Ekaterinburg: Cristian Ciocan - Alexander Povetkin (vineri, ora 18:00, Digi Sport 2)

Ianis Hagi continuă să strălucească în amicale la Fiorentina. Mijlocaşul român de 18 ani a fost cel mai bun jucător al toscanilor în victoria cu 5-0 obţinută în faţa lui Trento, meci în care s-a aflat pe teren aproape o oră.

Fiul lui Gică Hagi a scos penalty-ul din care echipa lui Stefano Pioli a deschis scorul, a pornit acţiunea de la al doilea gol şi a marcat pentru 3-0, cu un şut deviat, stabilind rezultatul la pauză. Ianis a fost înlocuit în minutul 59, iar la final, antrenorul formaţiei viola a avut cuvinte frumoase la adresa lui.

"Sunt foarte fericit că îl am cu mine în acest grup. Important e că el şi alţii sunt băieţi cu talent şi calitate. Însă e bine să nu aşteptăm prea multe prea repede, ci să încercăm să-i facem să se potrivească intereselor echipei şi ale celorlalţi jucători", a declarat Pioli, când a fost întrebat despre Hagi la sfârşitul jocului.

Alături de Gori, Ianis Hagi este cel mai bun marcator al Fiorentinei în meciurile amicale disputate până acum în această vară, cu 4 goluri.

VIDEO: Golul marcat de Ianis Hagi contra lui Trento

Presa italiană a scris de mai multe ori în ultima perioadă că, în contextul în care toscanii pregătesc o reconstrucţie, Ianis Hagi ar putea să primească mai multe şanse decât în sezonul trecut.

Ianis Hagi a ajuns la Fiorentina în 2016 și are un contract valabil până în 2019. Mijlocaşul a evoluat în două jocuri pentru echipa mare a italienilor.

13 meciuri, 5 goluri și 3 pase de gol are Ianis pentru Fiorentina Primavera.

2 milioane de euro au plătit cei de la Fiorentina pentru Ianis Hagi