• Fotbal, Liga 2, etapa a 18-a: Mioveni - Hermannstadt (azi, 18:00, Digi Sport 1)
  • Fotbal, Liga 1, etapa a 18-a: Voluntari - Viitorul (azi, 20:45, Digi Sport 1)

Evoluţiile foarte bune de la Primavera i-au adus lui Ianis Hagi convocarea pentru partida cu Fiorentina, transmisă în direct de Digi Sport 2 în această seară, de la ora 21:45.

Paulo Sousa nu a rămas indiferent faţă de prestaţiile tânărului mijlocaş ofensiv român. Chiar dacă înainte de startul sezonului, după ce a jucat constant în amicalele echipei mari (cu cifre excelente), tehnicianul şi-a exprimat scepticismul cu privire la forma sa fizică, Sousa a urmărit îndeaproape partidele echipei secunde.

Cum acolo Hagi a fost printre remarcaţi meci de meci, conocarea la echipa mare a venit firesc. Ianis a fost păstrat, conform violanews.com în lotul de 18 pentru confruntarea cu AC Milan.

În condiţiile în care scorul o va permite, nu e deloc exclus ca fotbalistul nostru să îşi facă debutul pentru Fiorentina într-un meci oficial. Cu siguranţă, însă, vom avea un jucător pe teren în duelul etapei din Serie A: de "Zidul Tătăruşanu" se leagă, potrivit Gazzetta dello Sport, speranţele defensivei viola.

"Hagi îmi place mult. Este foarte bun. Este puţin fără constanţă, dar când are mingea la picior face tot ce vrea. M-a impresionat mult. Este jucătorul cel mai promiţător"
Giancarlo Antognoni, penru Viola News

Convocarea lui Hagi la prima echipă vine într-o perioadă în care tatăl său a vorbit în mai multe rânduri public despre nedreptatea comisă la loturile naţionale, unde Ianis nu este o prezenţă constantă. 

Fiorentina a înregistrat două victorii, un egal şi o înfrângere în primele patru meciuri şi se află pe locul 10 în clasamentul din Serie A înaintea disputării partidei cu AC Milan. Formaţia pregătită de Paulo Sousa mai are însă de disputat un meci din etapa a 3-a, cu Genoa, amânat din cauza ploii.