• Liga 1, etapa a 21-a: Dinamo - Voluntari (azi, ora 20:00, Digi Sport 1)
  • Box Ekaterinburg: Cristian Ciocan - Alexander Povetkin (vineri, ora 18:00, Digi Sport 2)

Sezonul în curs trebuia să aducă "explozia" pentru Ianis Hagi, considerat de presa italiană un adevărat fenomen. Mijlocaşul ofensiv a vorbit pentru prima oară despre motivele pentru care nu evoluează şi a recunoscut că este surprins că staff-ul tehnic nu apelează deloc la el.

Schimbarea survenită la începutul verii la cârma Fiorentinei părea să fie una benefică pentru fiul fostului mare internaţional român. Dar nici Stefano Pioli nu i-a dat prea mult credit lui Ianis, în ciuda faptului că în perioada de pregătire a evoluat excelent în mai multe amicale.

Bazându-se pe forma din meciurile amicale, tânărul mijlocaş român se aştepta să primească şanse odată stagiunea începută, lucru care nu s-a întâmplat.

"Sunt dezamăgit, pentru că am făcut un cantonament foarte bun. Am avut evoluţii bune, toţi m-au apreciat după cum am jucat în cantonament şi speram să joc. Sunt dezamăgit puţin, dar nu am ce face, mă antrenez în continuare. În legătură de ce s-a spus, că mi-au spus să plec împrumut în vară, nu a venit nimeni la mine să vorbească. Din contră, au fost chiar mulţumiţi de mine şi mă aşteptam să joc. Nu am primit nicio explicaţie pentru că nu am fost luat în lot. Dar acesta este fotbalul, treci prin momente mai grele, mai bune, contează să ştii să treci peste ele şi să munceşti în continuare", a afirmat Ianis Hagi, care a jucat doar două meciuri la Fiorentina, în sezonul trecut, după transferul de la Viitorul.

Internaţionalul de tineret nu exclude varianta împrumutului, dacă situaţia sa de la Fiorentina nu se va îmbunătăţi. În vară în presa din Italia s-a vorbit de mai multe destinaţii posibile (inclusiv o întoarcere la Viitorul), însă nimic nu s-a concretizat. Cei mai mulţi interpretaseră decizia grupării viola drept un semn clar că Ianis va deveni un jucător de bază sub comanda lui Pioli.

"Am ajuns să fiu destul de matur după un an şi ceva de când am plecat de acasă. Am crescut mult mental. Trebuie să continui să muncesc şi să devin din ce în ce mai bun. În iarnă voi vedea în ce situaţie sunt şi mă voi gândi bine", a mai spus Ianis Hagi.