• Tenis: WTA Wuhan (Digi Sport 2, 24 - 30 septembrie)
  • Liga 1: Botoșani-Viitorul (ora 18:00) și Astra-CFR Cluj (ora 20:30) se joacă luni, 25 septembrie, pe Digi Sport 1

Portarul Valentin Cojocaru, care şi-a reziliat contractul FCSB, se pregăteşte cu US Salernitana, din liga a doua italiană, a anunţat, duminică, site-ul ottopagine.it.

Cojocaru, în vârstă 21 de ani, va fi urmărit de antrenorul Alberto Bollini în stagiul de pregătire de la Roccaporena.

Portarul împrumutat în sezonul precedent la Crotone și Frosinone a revenit în această vară în curtea roș-albaștrilor, dar nu a intrat în planurile lui Nicolae Dică pentru sezonul următor și a preferat să rezilieze contractul de comun acord.

”Am reziliat de comun acord, a fost o perioadă frumoasă la Steaua, unde am avut multe bucurii și câteva dezamăgiri. Dar așa este fotbalul. O să fiu alături de echipă cu sufletul și o să le țin pumnii mereu. Vreau să dau un restart carierei și să ajung la nivelul pe care mi l-am propus”, a declarat Valentin Cojocaru pentru digisport.ro.

Dică l-a avut sub comandă în sezoanele 2014-2015 și 2015-2016, când a fost în staff-ul Stelei conduse pe atunci de Costel Gâlcă, respectiv Mirel Rădoi.

350.000 de euro este cota de piață a lui Cojocaru, conform transfermarkt.com.

Interesant este faptul că portarul l-a rugat pe Gigi Becali să renunţe la clauza de formare, în valoare de 40.000 de euro. Reacţia finanţatorului nu l-a bucurat prea tare pe Cojocaru.

”I-am dat drumul liber. Dar m-a sunat Cojocaru și m-a întrebat dacă nu renunț și la taxa de formare. Clubul care îl transferă trebuie să dea acești bani. E o sumă de 30-40.000 de euro.

I-am zis ”Ce vorbești, mă? Așa mare valoare ai? Clubul care vrea să te ia nu dă 40.000 de euro? Să fii sănătos”. Rădoi a greșit când a încercat să-l joace pe Cojocaru în locul lui Florin Niță”, a fost reacţia lui Becali.