• România, Liga 1, etapa a 22-a: Astra - Botoşani (vineri, 20:00, Digi Sport 1)
  • Box Ekaterinburg: Cristian Ciocan - Alexander Povetkin (vineri, ora 18:00, Digi Sport 2)

Inter Milano nu vrea să-şi asume vreun risc în privinţa lui Mauro Icardi. În contextul în care golgheterul şi căpitanul nerazzurrilor are un sezon excelent şi a intrat în atenţia lui Real Madrid şi a lui Bayern Munchen, oficialii grupării care ocupă locul 2 în Serie A TIM vor să-i ofere un nou contract.

Cu 13 goluri marcate în 13 etape, Icardi este unul dintre cei mai în formă atacanţi de pe continent, dar şi principalul motiv pentru parcursul foarte bun pe care echipa lui Luciano Spalletti îl are în campionat.

Deloc surprinzător, fotbalistul de 24 de ani a trezit interesul mai multor cluburi importante, precum Real Madrid sau Bayern Munchen. Campioana Europei ar fi în căutarea unui înlocuitor pentru Karim Benzema, în timp ce bavarezii nu vor să rămână descoperiţi în cazul unei despărţiri de Robert Lewandowski.

Ambele cluburi au forţa financiară pentru a plăti clauza de reziliere a lui Icardi, care este de 110 milioane de euro, după ce sud-americanul a semnat un nou contract în vara anului trecut. De asemenea, îşi permit să-i ofere un salariu superior celui de 5 milioane pe care îl are în prezent la Inter.

Tocmai din acest motiv, oficialii formaţiei italiene nu vor să fie prinşi nepregătiţi şi au pregătit o strategie pentru a fi siguri că nu-l vor pierde pe cel mai important jucător al echipei. Fără a intra în panică şi fără a grăbi lucrurile, datorită faptului că Icardi nu dă semne că ar vrea să se despartă de gruparea de pe Giuseppe Meazza, conducerea Interului vrea să înceapă discuţiile pentru modificarea actualei înţelegeri.

Concret, potrivit Calciomercato.com, dorinţa nerazzurrilor este de a creşte sau chiar de a elimina complet clauza de reziliere (valabilă oricum doar pentru echipele din afara Italiei). Pentru a-l convinge pe Icardi, oficialii interişti sunt gata să-i ofere o importantă creştere salarială. Un scenariu plauzibil, în special dacă trupa lui Spalletti va obţine calificarea în viitoarea ediţie a Ligii Campionilor, ceea ce va asigura un plus financiar pentru club.

De altfel, aceeaşi sursă precizează că argentinianul i-a informat în discuţii private pe şefii clubului că dorinţa sa este de a rămâne la Inter, mai ales că familia sa se simte excelent la Milano.

Mauro Icardi a fost transferat de la Sampdoria, în 2013, în schimbul a 13 milioane de euro. De când a ajuns la Inter, atacantul argentinian a marcat 91 de goluri în 159 de partide.