• România, Liga 1, etapa a 22-a: Astra - Botoşani (vineri, 20:00, Digi Sport 1)
  • Box Ekaterinburg: Cristian Ciocan - Alexander Povetkin (vineri, ora 18:00, Digi Sport 2)

După modelul modelul folosit de FC Barcelona, care l-a transferat pe Paulinho, Inter Milano pregăteşte readucerea în Europa a unui mijlocaş brazilian care evoluează în China. Este vorba despre Ramires, cumpărat de Jiangsu de la Chelsea pentru 28 de milioane de euro, în ianuarie 2016.

Avantajul nerazzurrilor îl reprezintă faptul că actualul club al fotbalistului de 30 de ani este deţinut de Suning, compania care a achiziţionat pachetul majoritar de acţiuni la Inter în vara anului trecut. Astfel, trecerea lui Ramires pe Giuseppe Meazza se poate realiza fără probleme, printr-un împrumut, la fel cum s-a întâmplat în sezonul precedent cu fundaşul australian Trent Sainsbury.

Fostul jucător al lui Chelsea se simte excelent în China, iar prestaţiile sale au rămas la un nivel ridicat. De altfel, este o prezenţă obişnuită în naţionala Braziliei, calificată fără probleme la Cupa Mondială de anul viitor, de pe primul loc în zona sud-americană.

Cu toate acestea, o nouă aventură în Europa, la un club important, reprezintă o provocare care merită luată în seamă. Mai ales că ar putea fi ultima şansă la nivel înalt în fotbalul care contează şi i-ar permite să se pregătească şi mai bine pentru turneul final din Rusia.

La ideea oficialilor interişti a contribuit cu siguranţă şi faptul că, până acum, mutarea Barcelonei cu Paulinho s-a dovedit inspirată. Fostul jucător de la Tottenham a fost achiziţionat în vară de la Guangzhou, pentru 40 de milioane de euro, iar în 6 prezenţe în La Liga, doar jumătate ca titular, a marcat două goluri şi a oferit o pasă decisivă.