• România, Liga 1, etapa a 22-a: Astra - Botoşani (vineri, 20:00, Digi Sport 1)
  • Box Ekaterinburg: Cristian Ciocan - Alexander Povetkin (vineri, ora 18:00, Digi Sport 2)

Cu câteva luni în urmă, Inter a decis că a venit momentul să părăsească baza Pinetina din localitatea Appiano Gentile și să-și creeze un centru sportiv în Milano, nu departe de ”Giuseppe Meazza”. Proiectul nu este salutat de toți cetățenii orașului Milano, dat fiind că pentru construirea lui este necesară distrugerea unei zone îndrăgite, Piazza d'Armi.

”Nerazzurrii” intenționează să-și pună bazele unui nou sediu și centru de pregătire atât pentru echipa mare, cât și pentru loturile de juniori. ”O adevărată revoluție pentru ”nerazzurri”, pregătiți să părăsească baza Pinetina din localitatea Appiano Gentile”, au fost de părere jurnaliștii italieni.

După ce au primit aprobarea Consiliului Municipal din Milano și a primarului Giuseppe Sala pentru proiectul care are drept obiect zona Piazza d'Armi, șefii lui Inter s-au ciocnit de indignarea cetățenilor milanezi.

Zona aleasă de ”nerazzurri” nu este pe placul cetățenilor

După cum scrie Daily News, locuitorii din acest cartier nu doresc să dispară una dintre puținele zone verzi, care ar trebui înlocuită cu un proiect grandios care să servească unei echipe de fotbal. Cetățenii au amenințat cu proteste și susțin că legea din acest stat stipulează că o zonă publică nu poate merge ajunge în mediul privat fără un apel adecvat.

Inter și autoritățile grăbesc demararea proiectului

Grupul condus de Zhang Jindong, care s-a angajat să plătească cele 100 de milioane de euro necesare pentru achiziționarea terenurilor, și municipalitatea din Milano par să accelereze demararea acestui proiect pentru a ajunge la un acord definitiv în cel mai scurt timp posibil. Din proiectul futuristic înaintat de Inter mai fac parte un centru medical și un hotel.