• România, Liga 1, Etapa 22: Craiova - CFR Cluj (sâmbătă, ora 20:30, Digi Sport 1) şi FCSB - Viitorul (duminică, ora 20:00, Digi Sport 1)
  • Spania, La Liga, Etapa16: Barcelona - Deportivo (duminică, ora 21:45, Digi Sport 2)

UPDATE 21:55 - Cele două cluburi au anunţat că au decis de comun acord să nu perfecteze transferul lui Patrick Schick, fără a oferi amănunte suplimentare.


Ştirea iniţială

Juventus renunţă la trasferul lui Patrik Schick, anunţă presa italiană. Oficial, motivul pentru care oficialii bianconeri au luat această decizie îl reprezintă problemele descoperite în timpul vizitei medicale. Neoficial, se speculează că torinezii ar fi vrut să schimbe termenii iniţiali ai afacerii, iar Sampdoria nu a fost de acord.

Cehul de 21 de ani a făcut vizita medicală la campioana Italiei în urmă cu aproape o lună, când se părea că transferul său de la Sampdoria este ca şi făcut. Cu toate acestea, oficializarea mutării de 30,5 milioane de euro a întârziat, iar acum câteva zile au apărut informaţii despre anumite probleme cardiace descoperite în urma testelor.

Genovezii au negat vehement şi au dat asigurări că fotbalistul este sănătos. În acest context, au apărut informaţii că, de fapt, Juve încearcă să schimbe termenii stabiliţi cu Doria şi, în locul unui transfer definitiv, să-l împrumute pe atacantul venit vara trecută de la Sparta Praga pentru un sezon.

"Este o farsă. Nu este sănătos, este foarte sănătos. Ceea ce au descoperit este echivalentul unei răceli. Dacă Juventus vrea să se retragă, îl vom vinde unuia dintre cele patru cluburi care sunt pregătite să-l cumpere.

Sampdoria nu va da înapoi niciun milimetru în ceea ce priveşte înţelegerea stabilită. Băiatul este sănătos, poate juca. Nu există vreo problemă", a declarat patronul Sampdoriei, Massimo Ferrero pentru Il Secolo XIX.

Patrik Schick a mai făcut o serie de teste, iar după o discuţie între oficialii lui Juventus şi ai Sampdoriei, campioana Italiei a decis, azi, să renunţe la transferul cehului care a reuşit să marcheze 11 goluri în primul său sezon în Serie A TIM, susţine Sky Italia.

În urma înţelegerii dintre cele două cluburi, Sampdoria urma să primească 30,5 de milioane de euro, în trei rate anuale. Clauza de reziliere a cehului era de 25 de milioane, dar torinezii au fost de acord să achite o sumă mai mare pentru ca gruparea de pe Marassi să accepte modalitatea de plată propusă de bianconeri.

"Clauza sa de reziliere a expirat, iar acum îl putem vinde nu doar pentru 30 de milioane, dar posibil pentru 40-50 de milioane de euro", a spus Ferrero.

Înainte de a ajunge la un acord cu Juve, presa italiană a scris că pe urmele lui Schick se mai aflau Inter Milano şi Borussia Dortmund.