• România, Liga 1, Etapa 22: FCSB - Viitorul (duminică, ora 20:00, Digi Sport 1)
  • Spania, La Liga, Etapa16: Barcelona - Deportivo (duminică, ora 21:45, Digi Sport 2)

Inter Milano are un început de sezon foarte bun şi se află la doar două puncte în spatele tandemului care se află în fruntea clasamentului din Serie A TIM, Napoli şi Juventus. Iar veştile bune continuă pentru nerazzurri.

Potrivit cotidianului Gazzetta dello Sport, compania care deţine pachetul majoritar de acţiuni la Inter, Suning, nu se află pe "lista neagră" a guvernului chinez şi va putea face investiţii în fotbal în continuare. Cu alte cuvinte, este de aşteptat ca nerazzurrii să se numere printre protagoniştii perioadei de transferuri din ianuarie.

Suning a preluat clubul de la indonezianul Erick Thohir în vara anului 2016 şi la scurt timp a cheltuit peste 100 de milioane de euro pe transferuri. Rezultatele au fost, însă, dezamăgitoare, Inter terminând ediţia trecută de campionat pe locul 7 şi ratând astfel calificarea în cupele europene.

După o altă stagiune mult sub aşteptări, în această vară au fost anunţate investiţii masive pentru a-i pune la dispoziţie noului antrenor, Luciano Spalletti, un lot cu care să atace o clasare în primele patru, care asigură participarea în Liga Campionilor. Deşi s-au cheltuit sume importante pentru jucători - 23 de milioane în schimbul lui Milan Skriniar sau 24 de milioane pentru Matias Vecino -, Inter a avut un mercato departe de speranţele fanilor şi nici măcar aproape la fel de spectaculos ca cel al rivalilor de la AC Milan.

Presa italiană a speculat că motivul pentru care oficialii nerazzurri nu au reuşit să-şi atingă obiectivele din perioada de transferuri a fost o decizie luată de guvernul chinez, care a blocat investiţiile companiilor din această ţară în fotbalul din străinătate. Afectată a fost şi Suning şi, pe cale de consecinţă, Inter. Iniţial, s-a zvonit că o decizie definitivă va fi luată după Congerul Partidului Comunist Chinez, din octombrie, însă Gazzetta dello Sport scrie că proprietarii grupării milaneze au primit undă verde de la Beijing şi vor putea investi serios în ianuarie.

De asemenea, fanii interişti au şi un alt motiv să fie optimişti în privinţa următoarei perioade de mercato. Consiliul de Adminustraţie a aprobat bilanţul contabil pe ultimul an, iar Inter a înregistrat o creştere de 33% a veniturilor faţă de anul precedent, iar pierderile au fost reduse până la doar 24 de milioane de euro. O sumă care se încadrează în parametrii fair play-ului financiar şi ai înţelegerii pe care Inter o are cu UEFA.

Până atunci, Spalletti şi jucătorii săi încearcă să continue parcursul aproape perfect din acest sezon (5 victorii şi o remiză). Duminică, de la ora 16:00, ÎN DIRECT pe Digi Sport 1, Inter joacă în deplasare la ultima clastă, Benevento, echipă care nu a câştigat vreun punct până acum.