• România, Liga 1, Etapa 22: Craiova - CFR Cluj (sâmbătă, ora 20:30, Digi Sport 1) şi FCSB - Viitorul (duminică, ora 20:00, Digi Sport 1)
  • Spania, La Liga, Etapa16: Barcelona - Deportivo (duminică, ora 21:45, Digi Sport 2)

AC Milan a avut o campanie de transferuri impresionantă în această vară, după ce Silvio Berlusconi a cedat clubul chinezilor. Rossonerii au însă probleme cu legitimarea ultimilor doi jucători achiziționați, Leonardo Bonucci și Lucas Biglia.

Concret, sumele de transfer ale celor doi jucători nu au fost încă achitate către Juventus și, respectiv Lazio, iar contractele lor nu pot fi înregistrate la liga italiană. Administratorul delegat al Milanului, Marco Fassone, dădea însă asigurări că banii vor fi virați pe 11 august.

Site-ul calcioefinanza.it notează însă că rossonerii au probleme în ceea ce privește obținerea fondurilor necesare finalizării transferurilor. Milan ar fi solicitat unuia dintre sponsori, Banco BPM, să finanțeze cele două mutări, dar au fost refuzați de către companie.

Problemele clubului ar putea fi și mai grave în condițiile în care preluarea clubului de către Milan Entertainment S.R.L. a fost finanțată fondul american Elliott Management. În schimbul acestui serviciu, Milan Management a oferit ca garanție toate drepturile de proprietate intelectuală, drepturile TV din sezonul următor și alte venituri.

Banco BPM, banca rezultată din fuziunea dintre Banco Popolare și Banca Popolare di Milano, care a avut loc anul trecut, solicită clubului să vină cu anumite garanții, în schimbul finanțării transferurilor lui Bonucci și Biglia. Astfel, clubul lombard va trebui să încerce elibereze anumite garanții, care aparțin acum Elliott Management și să le ”transfere” către Banco BPM sau să găsească o altă instituție financiară internațională, care să finanțeze achițiile celor doi jucători.

Mai trebuie spus că toate garanțiile pentru transferurile realizate până la 31 iulie trebuie depuse până la 11 august, data la care Fassone dădea asigurări că cei doi jucători vor fi înregistrați.

De asemenea, trebuie amintit și faptul că, dacă Milan nu va depune acele garanții până la acea dată, asta nu înseamnă că Bonucci și Biglia vor reveni la vechile cluburi. Cei doi nu vor putea evolua însă pentru noua echipă până când situația nu se va rezolva.

Meciurile din Serie A pot fi urmărite ÎN DIRECT și ÎN EXCLUSIVITATE la Digi Sport și pe www.digisport.ro și în noul sezon.

PROGRAMUL TRANSMISIUNILOR DIGI SPORT