• Tenis: Turneul Campioanelor: Elina Svitolina - Caroline Wozniacki (16:30), ÎN DIRECT și ÎN EXCLUSIVITATE la Digi Sport 2
  • Fotbal, Serie A, etapa a 11-a: Milan - Juventus (sâmbătă, 19:00, Digi Sport 2)

Aventura lui Luiz Adriano la AC Milan se încheie după doar o jumătate de sezon. Fostul elev al Mircea Lucescu de la Şahtior Doneţk va fi cedat în China, la Jiangsu Suning, echipa antrenată de Dan Petrescu, locul 9 în ultima ediţie de campionat.

Presa italiană scrie că gruparea rossonera va primi 15 milioane de euro, iar brazilianul de 28 de ani va avea un salariu de 8 milioane de euro pentru fiecare dintre următoarele cinci sezoane.

Informaţia a fost confirmată de postul TV al clubului, Milan Channel, prin intermediul unei postări pe Twitter, în care se anunţa că Luiz Adriano nu este convocat pentru meciul din Cupa Italiei, cu Carpi, care se va disputa în această seară, de la ora 22:00, ÎN DIRECT pe Digi Sport 3.

 

Pentru Milan, cedarea sud-americanului este o excelentă afacere din punct de vedere financiar. Cumpărat în vară de la Şahtior, pentru doar 8 milioane de euro, Luiz Adriano este vândut acum în schimbul unei sume de aproape două ori mai mari.

În privinţa prestaţiilor din scurta perioadă petrecută în Italia, brazilianul nu s-a ridicat la înălţimea aşteptărilor. După ce a debutat cu gol, în Cupa Italiei, împotriva Perugiei, şi a recidivat în Serie A TIM, contra lui Empoli, în prima etapă, atacantul remarcat la Internacional Porto Alegre a dezamăgit şi şi-a pierdut locul de titular.

În total, Luiz Adriano a jucat de 18 ori în Serie A, însă doar în jumătate dintre aceste partide s-a aflat pe teren din primul minut. A marcat de trei ori, alte două goluri fiind reuşite în Cupa Italiei.

Cu banii obţinuţi pe Luiz Adriano, oficialii rossoneri vor încerca să aducă întăriri în linia de mijloc. Principala ţintă a conducerii lui AC Milan este belgianul Axel Witsel, de la Zenit, jucător dorit şi în vară.