• România, Liga 1, Etapa 22: Poli Timișoara - Dinamo (luni, 18 decembrie, ora 20:00, Digi Sport 1)
  • Spania, La Liga, Etapa 17: Real Madrid - Barcelona (sâmbătă, 23 decembrie, ora 14:00, Digi Sport 1)

Pentru prima oară după 26 de ani, Napoli este campioană de iarnă în Serie A TIM. Ultima oară când echipa din sudul Italiei s-a aflat în această situaţie, pe San Paolo încă juca Diego Armando Maradona.

Argentinianul care a adus două titluri lângă Vezuviu, ultimul dintre ele chiar în 1990, speră ca actuala echipă să reuşească să cucerească un nou Scudetto.

El Pibe d'Oro a trimis un mesaj echipei lui Maurizio Sarri, după victoria cu 5-1 de pe terenul lui Frosinone, rezultat în urma căruia napoletanii au depăşit-o în ierarhia din Serie A pe Inter Milano, învinsă surprinzător acasă de Sassuolo (0-1).

"Cu mare bucurie am aflat despre acest rezultat pe care Napoli îl aşteaptă de foarte mulţi ani. Ştiind că întregul oraş şi fanii mei napoletani se pot bucura şi trăiesc astfel de emoţii, bucuria mea este şi mai mare. Forza Napoli! Iar acum vreau să câştigăm şi campionatul", a transmis Maradona, prin intermediul Sky Italia.

Napoli a terminat ultima oară campioană de iarnă în sezonul 1989/1990, cu o echipă în care, alături de Maradona, mai evoluau Ferrara, Alemao, De Napoli, Carnevale, Zola sau Careca.

Cum în 70% din cazuri campioana turului în Italia a cucerit titlul la finalul sezonului, fanii de lângă Vezuviu au toate motivele să spere la un nou succes, după aproape trei decenii de la precedentul.