• România, Liga 1, etapa a 22-a: Astra - Botoşani (vineri, 20:00, Digi Sport 1)
  • Box Ekaterinburg: Cristian Ciocan - Alexander Povetkin (vineri, ora 18:00, Digi Sport 2)

Două luni au fost suficiente pentru ca Maurizio Sarri să-l facă pe Diego Maradona să se răzgândească. Antrenorul lui Napoli a fost criticat dur de "El Pibe d'Oro", la mijlocul lunii septembrie, dar rezultatele din ultima perioadă l-au determinat pe cel mai important jucător din istoria grupării de lângă Vezuviu să recunoscă faptul că l-a judecat greşit pe tehnicianul toscan.

"Am greşit în privinţa lui Sarri, îmi cer scuze", a declarat Maradona, potrivit Corriere dello Sport.

În septembrie, argentinianul spunea că "îl respect pe Sarri, dar nu este un antrenor care să o facă pe Napoli să câştige. Sarri a primit un cadou uriaş de ziua lui".

Replica fostului antrenor de la Empoli, în vârstă de 56 de ani, nu s-a lăsat aşteptată: "Sunt onorat că mă cunoaşte, sper să-l fac să-şi schimbe ideea".

În primele două meciuri după criticile lui Maradona, Napoli s-a impus de fiecare dată cu 5-0, apoi au urmat încă 11 partide în toate competiţiile fără înfrângere (9 victorii şi două remize).

După 12 etape, napoletanii sunt pe locul 4 în Serie A TIM, la 2 puncte în spatele liderului Fiorentina, iar în Europa League au obţinut deja calificarea în fazele eliminatorii, după doar 4 jocuri în grupe.

Unul dintre atuurile echipei din sudul Italiei este Gonzalo Higuain, care a marcat 9 goluri în actuala ediţie de campionat, fiind lider în clasamentul golgheterilor, la egalitate cu Eder. Argentinianul nu a înscris însă nici măcar o dată din penalty, spre deosebire de atacantul Sampdoriei, care are 2 goluri din lovituri de pedeapsă.

Momentul excelent traversat de fostul jucător al lui Real Madrid l-a impresionat şi pe Maradona: "Este urmaşul meu. Va face istorie la Napoli, care va ajunge departe cu el".