• Liga 1, etapa a 21-a: Dinamo - Voluntari (azi, ora 20:00, Digi Sport 1)
  • Box Ekaterinburg: Cristian Ciocan - Alexander Povetkin (vineri, ora 18:00, Digi Sport 2)

AC Milan a anunţat că a cheltuit 230 milioane euro pentru achiziţionarea de jucători în actualul mercato, care s-a încheiat joi seara, în tentativa de a redeveni o forţă a fotbalului european, după mai mulţi ani de anonimat.

Directorul executiv al rossonerilor, Marco Fassone, a precizat că masa salarială a clubului se va situa între 110 şi 120 milioane euro pentru actualul an financiar, informează Reuters.

Fostul premier italian Silvio Berlusconi a vândut clubul unui consorţiu chinez, în schimbul sumei de 740 milioane euro, în luna aprilie.

Noii investitori vor să redea strălucirea de altădată echipei de pe San Siro, care are în palmares şapte trofee Champions League, ultimul dintre ele cucerit în urmă cu un deceniu.

"A fost o perioadă de transferuri foarte importantă, care a depăşit aşteptările tuturor, dacă este să fim oneşti. Iniţial, ideea a fost să cheltuim mai puţin, însă am cheltuit în final peste 230 milioane euro, ceea ce reprezintă foarte mulţi bani", a precizat Fassone, într-un interviu acordat pentru Milan Channel, postul TV al clubului.

Oficialul milanist a mai spus că echipa sa a "limitat" comisioanele plătite agenţilor la suma totală de 12 milioane euro.

Leonardo Bonucci, Andre Silva, Andrea Conti, Hakan Calhanoglu, Mateo Musacchio, Ricardo Rodriguez, Lucas Biglia, Franck Kessie, Nikola Kalinic, Antonio Donnarumma şi Fabio Borini sunt jucătorii transferaţi de Milan în această vară.

Campania de achiziţii a rossonerilor i-a impresionat şi pe jurnaliştii italieni. AC Milan a primit nota 8 pentru transferurile realizate, în Gazzetta dello Sport, cea mai mare dintre toate echipele din Serie A TIM. Campioana Juventus a fost notată cu 7,5, în timp ce rivalii de la Inter, cu 7.

Datorită sumelor cheltuite de gruparea lombardă, Serie A este pe locul 2 în clasamentul celor mai importante cinci campionate din Europa în privinţa banilor investiţi în transferuri. Anglia este lider, cu cu 1,46 miliarde euro, urmată de Italia (814,9 milioane euro), Franţa (656,7), Germania (567,5) şi Spania (553,6).

Într-o ierarhie a cluburilor care au cheltuit cel mai mult, Milan se află pe locul 3, după Manchester City (244,3 milioane euro) şi PSG (238).