• România, Liga 1, etapa a 22-a: Astra - Botoşani (vineri, 20:00, Digi Sport 1)
  • Box Ekaterinburg: Cristian Ciocan - Alexander Povetkin (vineri, ora 18:00, Digi Sport 2)

Arkadiusz Milik a fost operat azi la genunchiul drept şi este aşteptat să revină pe gazon peste 4 luni, în cel mai bun caz.

Internaţionalul polonez a suferit o ruptură a ligamentului încrucişat de la piciorul drept, în meciul pe care Napoli l-a câştigat cu 3-2 pe terenul nou-promovatei SPAL.

"Profesorul Mariani a efectuat la Villa Stuart intervenţia chirurgicală la genunchiul drept al lui Arek Milik.

A fost vorba despre o accidentare complexă, dar intervenţia a fost perfect reuşită.

Genunchiul a fost refăcut, iar atacantul azzuro va reveni pe teren într-un timp similar accidentării precedente", se arată în comunicatul oficial al actualului lider din Serie A TIM.

Transferat de la Ajax Amsterdam în vara lui 2016, după plecarea lui Gonzalo Higuain la Juventus, Milik a avut un start fulminant pe San Paolo, înainte de a suferi o ruptură a ligamentului încrucişat de la genunchiul stâng, într-un meci al naţionalei Poloniei.

Fotbalistul de 23 de ani a revenit pe teren după 4 luni, însă nu şi-a regăsit forma de la începutul sezonului. Şi din cauza unui Dries Mertens reinventat fals 9 de Maurizio Sarri, belgianul transformându-se într-un adevărat golgheter imposibil de scos din primul 11.

Milik a încheiat stagiunea precedentă cu 5 goluri în 17 prezenţe în Serie A, iar în acest sezon a înscris o dată, în 3 apariţii.

Şi de această dată, estimările medicilor sunt că polonezul va reveni în cel mai bun caz în 4 luni, dar este posibil ca perioada de recuperare să se prelungească până la 6 luni.