• La Liga, etapa 13: Real Madrid - Malaga (sâmbătă, Digi Sport 2, ora 17:15) şi Valencia - Barcelona (duminică, Digi Sport 2, ora 21:45)
  • Fotbal, Liga 1, etapa a 19-a: Botoşani - Craiova (vineri, 20:45, Digi Sport 1) şi Astra - FCSB (duminică, 20:45, Digi Sport 1)

Fost antrenor în Italia la Pisa, Brescia, Reggiana și Inter, Mircea Lucescu se va despărți probabil de Șahtior la finalul sezonului, dar recunoaște că nu mai este tentat de o aventură în fotbalul din "Cizmă", deși e conștient că ar putea face față unei colaborări cu orice patron din Serie A.

La Șahtior din 2004, Mircea Lucescu se află probabil la ultimul an pe banca "minerilor". Turcia este cea mai probabilă destinație a tehnicianului român de 70 de ani, care a declarat într-un interviu acordat pentru Tuttomercatoweb.com că se consideră "prea bătrân" pentru a antrena în Italia.

"S-au schimbat foarte multe lucruri la Șahtior, nu e uşor. Condiţiile în care ne facem treaba nu sunt deloc simple. E greu să găsim terenuri unde să ne antrenăm şi avem și alte probleme. Pentru Italia sunt prea bătrân, dacă m-aş întoarce i-aş face concurenţă lui Edoardo Reja (nr. 70 de ani). E adevărat, ai nevoie și de experienţă. Am avut atâţia preşedinţi speciali. După ce am lucrat cu Anconetani la Pisa, aş putea lucra cu oricine, chiar şi cu Zamparini (nr. președintele de la Palermo)" a declarat Lucescu.

Inter a fost ultima echipă din Italia pregătită de antrenorul român. Nerrazzurrii nu traversează un moment prea bun, după ce au început excelent sezonul și s-au aflat timp de mai multe etape în vârful clasamentului. Lucescu are însă încredere în Roberto Mancini.

"Nu ştiu ce se întâmplă cu Inter. Această echipă trebuie să se califice în Liga Campionilor, nu poate să mai stea încă un an pe afară. Sper ca Mancini să găsească soluţiile pentru a câştiga meciuri din nou. A început sezonul foarte bine şi arăta ca o echipă capabilă să câştige campionatul. Apoi s-a întâmplat ceva, însă încă are timp să-și revină. Inter e o echipă foarte bună și are un antrenor foarte bine pregătit" a încheiat Lucescu.

18 meciuri a fost Mircea Lucescu antrenor la Inter
6 victorii, 5 remize și 7 înfrângeri e palmaresul lui Lucescu la Inter