• România, Liga 1, etapa a 22-a: Astra - Botoşani (vineri, 20:00, Digi Sport 1)
  • Box Ekaterinburg: Cristian Ciocan - Alexander Povetkin (vineri, ora 18:00, Digi Sport 2)

Înlocuit, luni, cu Gennaro Gattuso, Vincenzo Montella a spus că acceptă decizia conducerii Milanului, dar că nu se aștepta ca aceasta să fie luată după remiza albă cu Torino, de duminică.

Este prima dată când sunt demis în carieră, dar mergem mai departe. Ne-a lipsit ceva, asta e clar, dar sunt cu conștiința împăcată. Nu mă așteptam să fiu demis după cum am jucat ieri”, a declarat Vincenzo Montella.

Fostul atacant al Romei, care a mai antrenat la Catania, Fiorentina și Sampdoria, e de părere că avea în continuare sprijinul jucătorilor, iar echipa era în creștere, în ciuda rezultatelor dezamăgitoare din ultima perioadă.

Îmi pare rău, pentru că echipa a rămas alături de mine. Eram în creștere, dar acesta este fotbalul, trebuie să accept asta. Micile detalii decid, de obicei, meciurile importante. Accept decizia clubului. Am fost aproape de Mirabelli și Fassone, dar dar mă gândesc și la staff-ul de la Milanello, care a nu a avut șansa de a-și lua adio corespunzător”, a mai spus Montella, cel care le urează multă baftă atât foștilor jucători, cât și lui Gattuso.

Sunt mândru că am antrenat o echipă care îmi va rămâne mereu în inimă și pe care am susținut-o când eram copil. Am câteva satisfații personale pentru că am câștigat un trofeu (Supercupa Italiei în 2016) și am dus Milanul înapoi în Europa. Există și aspecte pozitive. Le doresc tot ce e mai bun jucătorilor, pentru că merită asta. Este un mare grup și îi urez tot norocul lui Rino, care îmi este prieten și un om de încredere”, a adăugat Vincenzo Montella.

”L'Aeroplanino” o lasă pe Milan pe locul 7 în Serie A, la 11 puncte de ultima poziție care duce în UEFA Champions League și la 18 puncte de liderul Napoli.

În Europa League, Milan a câștigat deja Grupa D, având 11 puncte acumulate după primele cinci runde disputate.

PROGRAMUL CANALELOR DIGI SPORT