• România, Liga 1, etapa a 22-a: Astra - Botoşani (vineri, 20:00, Digi Sport 1)
  • Box Ekaterinburg: Cristian Ciocan - Alexander Povetkin (vineri, ora 18:00, Digi Sport 2)

Inter Milano aşteaptă marele duel cu Juventus, care va fi ÎN DIRECT pe Digi Sport 2, sâmbătă, de la ora 21:45, cu un moral excelent. Echipa antrenată de Luciano Spalletti a devenit noul lider din Serie A TIM, în urma victoriei spectaculoase pe care a obţinut-o în faţa lui Chievo, scor 5-0, şi a egalat recordul de puncte al clubului după primele 15 etape.

Datorită succesului de duminică, Inter a rămas singura echipă neînvinsă din Italia în acest sezon şi, pentru doar a doua oară în istorie, are 39 de puncte la finalul primelor 15 runde. S-a mai întâmplat în sezonul 2006/07, la finalul căruia nerazzurrii au câştigat titlul.

Primul test serios din postura de lider vine chiar în această săptămână. Inter merge la Torino, pentru Derby d'Italia cu Juventus, şi speră să obţină primul succes pe terenul bianconerilor din ultimii cinci ani.

"Dacă am reuşit să ajungem aici înseamnă că facem o treabă foarte bună. Meciul cu Juventus va fi foarte dificil pentru noi şi tocmai de aceea e nevoie să ne întoarcem imediat la treabă şi să ne concentrăm pe lucrurile pe care le ştim şi pe care le facem foarte bine", a declarat Spalletti, la finalul partidei cu Chievo.

VIDEO: Inter - Chievo 5-0

De aproape doi ani, din ianuarie 2016, nu a mai fost Inter lider solitar în Serie A la finalul unei etape. Una dintre explicaţiile revirimentului este forma excelentă arătată de Mauro Icardi. Căpitanul nerazzurrilor are 16 goluri în actuala stagiune şi este pe primul loc în clasamentul marcatorilor. Pentru atacantul argentinian, duelurile cu Juventus au fost mereu speciale, iar campioana Italiei este victima sa preferată.

Starea de spirit a jucătorului de 24 de ani, dorit insistent de Real Madrid, este cu atât mai bună cu cât golul reuşite contra lui Chievo i-a permis să intre în Top 10 marcatori all-time la Inter. Icardi are 94 de goluri pentru nerazzurri, la fel ca legendarul Mario Corso.

"Nu am cuvinte să descriu acest moment. Este un moment minunat, care reprezintă munca şi sacrificiul din anii petrecuţi la Inter. Vă mulţumesc tuturor pentru sprijinul pe care mi-l oferiţi în fiecare zi", a scris Icardi pe Instagram, unde a publicat şi clasamentul golgheterilor interişti.

Derby d'Italia, Juventus - Inter Milano, se va disputa sâmbătă, de la ora 21:45, şi va fi transmis ÎN DIRECT pe Digi Sport 2.