• România, Liga 1, Etapa 22: Poli Timișoara - Dinamo (luni, 18 decembrie, ora 20:00, Digi Sport 1)
  • Spania, La Liga, Etapa 17: Real Madrid - Barcelona (sâmbătă, 23 decembrie, ora 14:00, Digi Sport 1)

Fosta legendă a Fiorentinei, Giancarlo Antognoni, a rămas ataşat de Adrian Mutu din perioada toscană a ”Briliantului”. Italianul, cu aproape 350 de meciuri pentru echipa viola, e alături de Mutu în demersul acestuia de a juca pentru ultima oară la un turneu final.

La 37 de ani şi cu mai puţin de jumătate de an înainte de Euro, Mutu nu şi-a găsit încă echipa.

”Mutu a fost dotat cu o tehnică foarte, foarte bună, poate beneficia oricând de ea. Nu-l ajută, însă, vârsta, după 35 de ani nu prea mai e uşor să intri în competiţiile europene. E un jucător care a demonstrat multe în fotbalul italian”, a spus Antognoni.

Și Ilie Balaci, fosta mare glorie a fotbalului românesc, are încredere în valoarea fostului jucător al indienilor de la FC Pune City.

”Poate să joace încă foarte bine, problema se pune însă unde va juca. Hai să jucăm de ceilalți care au unde să joace și nu joacă”, a spus Balaci.

Mutu a avut parte la Fiorentina de cea mai bună perioadă din carieră. A marcat 54 de goluri în 112 partide, pe durata celor 5 ani petrecuţi la Florenţa. Cu naţionala, ”Briliantul” a jucat la două campionate europene, în 2000 şi 2008.

Acum, Mutu are ambiția de a prinde lotul pentru Euro 2016 și este decis să revină în fotbal, așa cum a anunțat într-o postare din social media. ”Briliantul” nu duce lipsă de oferte. După ce s-a zvonit că ar putea ajunge la Steaua și după ce a avut o întâlnire cu Edi Iordănescu, antrenorul de la Pandurii, internaționalul român a negociat și cu Rapid și cu ASA Târgu Mureș.