• România, Liga 1, etapa a 22-a: Astra - Botoşani (vineri, 20:00, Digi Sport 1)
  • Box Ekaterinburg: Cristian Ciocan - Alexander Povetkin (vineri, ora 18:00, Digi Sport 2)

Selecționerul echipei naționale a României, Cosmin Contra, și managerul sportiv al FRF, Adrian Mutu, se află în Italia, de câteva zile, acolo unde s-au întâlnit cu principalii jucători români. După vizita de la Roma, acolo unde s-au văzut cu Ștefan Radu de la Lazio și cu Bogdan Lobonț de la AS Roma, acum, cei doi au ajuns apoi la Napoli, pentru Vlad Chiricheș, iar, acum, au ajuns la Florența, pentru a-l vedea pe Ianis Hagi.

Mutu a fost profund impresionat în momentul revenirii pe ”Artemio Franchi”, acolo unde a evoluat timp de cinci ani, între 2006 și 2011.

De această dată am venit în interes de serviciu, împreună cu selecționerul României, Mister Contra, am fost la Roma, la Napoli, acolo unde avem jucători de națională. Am venit la Firenze, în primul rând pentru că îmi face plăcere, iar în al doilea rând că aici joacă Hagi. Este încă tănăr pentru a juca la națională, dar am venit să-l sprijinim, sperăm ca el să joace cât de curând la prima echipă și am venit să-l ajutăm cu unele sfaturi. Nu am suferit foarte mult după ce m-am lăsat de fotbal, pentru că am luat această decizie după ce am văzut că nu mai am motivație. Și am luat această decizie fără regrete”, a declarat Adrian Mutu pentru site-ul oficial al Fiorentinei, violachannel.it.

Acesta a vorbit inclusiv despre viitorul său, spunând că nu-și dorește să rămână pentru mult timp într-o funcție de conducere, ci vrea să revină în apropierea terenului, ca antrenor.

Am fost apoi președinte la Dinamo București, am făcut o treabă cu care nu eram obișnuit, dar a fost o experiență care îmi va fi de mare ajutor pe viitor, acum știu cum merg treburile dintre antrenor și președinte, care e abordarea pe care trebuie să o ai cu jucătorii, lucruri care îmi vor fi de ajutor. Eu vreau să-mi urmez cariera de antrenor, în luna frebruarie voi obține licența de antrenor, pentru că sincer nu-mi place să stau la birou, să fac pe directorul, locul meu este alături de jucători, să-i antrenez pe băieți și să le ofer cât pot de mult din experiența mea”, a mai spus Adrian Mutu.

Sper să lucrez într-o zi cu un mare antrenor ca să învăț și mai mult, pentru că vreau să fiu foarte bun în acest domeniu și foarte pregătit, un vis de al meu nu foarte îndepărtat este să o antrenez pe Fiorentina.

Eu știu că aici sunt mai iubit decât în țara mea. Și eu la rândul meu am iubit foarte mult Fiorentina, care va rămâne mereu în inima mea”, a adăugat acesta.

Fostul decar al echipei naționale și al Fiorentinei s-a văzut pe ”Artemio Franchi” și cu legenda Viola, Giancarlo Antognoni.

În ultimii ani a dispărut acel număr zece pur, care juca în spatele vârfurilor, cum era Giancarlo (Antognoni), nici eu nu am fost un zece pur, am fost 9 și jumătate, sau 11 și jumătate, dar ușor ușor a dispărut acel număr 10, acum jucătorii sunt mult mai puternici, rapizi, fotbalul s-a schimbat”, a adăugat Mutu, care a comentat și ratarea calificării la Cupa Mondială, a Italiei.

Sunteți de patru ori campioni mondiali, așa că este un dezastru, și noi trăim în România o apocalipsă”.

PROGRAMUL CANALELOR DIGI SPORT