• România, Liga 1, etapa a 22-a: Astra - Botoşani (vineri, 20:00, Digi Sport 1)
  • Box Ekaterinburg: Cristian Ciocan - Alexander Povetkin (vineri, ora 18:00, Digi Sport 2)

La 30 de ani şi după o serie interminabilă de accidentări, Giuseppe Rossi încă nu se declară învins şi e convins că mai are un cuvânt de spus în fotbal. Atacantul italian a ajuns la un acord cu Genoa şi ar putea reveni pe teren în cel mult o lună.

Rossi a lăsat în urmă ultima din lunga serie de accidentări la genunchi, care l-au împiedicat să aibă o carieră la nivelul calităţilor sale, şi speră să joace din nou înainte de 2018.

Agentul jucătorului, Andrea Pastorello, a anunţat că "Pepito" se antrenează deja, dar va fi pregătit să joace cel mai devreme în trei săptămâni.

"Are o dorinţă uriaşă să o ia de la capăt. Am analizat opţiunile pe care le-am avut, iar Genoa a fost soluţia ideală. Giuseppe este foarte motivat şi abia aşteaptă să înceapă. Am avut şi alte oferte. Nu doar din Italia, dar şi din Spania şi din afara Europei, dar Genoa a fost cea mai bună soluţie, pentru că este un club prestigios. Deşi echipa este într-o poziţie delicată, Giuseppe e motivat să o ajute să o depăşească.

Contractul este până la finalul sezonului, apoi este o opţiune pentru următoarea stagiune. Deja se antrenează cu echipa, dar cred că va fi disponibil în trei săptămâni. Cel mult o lună", a declarat Pastorello, pentru Tuttomercatoweb.

În sezonul trecut, Giuseppe Rossi a fost împrumutat de Fiorentina în La Liga, la Celta Vigo, unde a marcat 4 goluri în 18 prezenţe, înainte de a suferi o nouă accidentare la genunchi, problemă care i-a marcat întreaga carieră.

În CV-ul lui Rossi mai apar Manchester United, Newcastle, Parma, Villarreal, Fiorentina şi Levante. Are 30 de prezenţe şi 7 goluri în naţionala Italiei.

După 14 etape din Serie A TIM, Genoa ocupă locul 17, primul deasupra liniei retrogradării, cu 10 puncte. Grifonii au luat 4 puncte în ultimele două runde, după ce Davide Ballardini l-a înlocuit pe Ivan Juric.