• La liga, etapa 13: Real Madrid - Malaga (sâmbătă, Digi Sport 2, ora 17:15) şi Valencia - Barcelona (duminică, Digi Sport 2, ora 21:45)

  • Fotbal, Liga 1, etapa a 18-a: Voluntari - Viitorul (azi, 20:45, Digi Sport 1)

Numele lui Francesco Totti apare într-un amplu proces anti-mafie din Italia, în care 46 de oameni de afaceri, politicieni şi interlopi sunt judecaţi. Potrivit cotidianului Il Tempo, unul dintre acuzaţi, Luca Odevaine, a dezvăluit existenţa unui complot care avea ca scop răpirea fiului fotbalistului.

Sursa citată susţine că Odevaine, fostul şef de cabinet al lui Walter Veltroni, primar al Romei între 2001 şi 2008, le-ar fi spus anchetatorilor că un infractor proaspăt ieşit din închisoare l-a informat pe antrenorul personal al lui Totti, Vito Scalia, că i s-au oferit 50.000 de euro pentru a-l răpi pe fiul căpitanului Romei.

Totul s-ar fi petrecut în 2006, când fiul lui Totti, Cristian, avea doar un an.

"La acea vreme, Totti avea un singur copil, iar Scalia mi-a spus că acesta avea un an. Tot Scalia m-a rugat să verific dacă este ceva adevăr în această poveste, pentru că părinţii erau foarte îngrijoraţi", a povestit Odevaine.

Jucătorul a reacţionat imediat la această ameninţare şi a plătit la negru şase poliţişti care să aibă grijă în afara orelor de program de fiul său. Totul a durat aproximativ un an, după care Totti s-a mutat cu familia într-o vilă aflată într-o zonă foarte sigură.

Odevaine s-ar fi ocupat personal de găsirea poliţiştilor care să se ocupe de această problemă şi a confirmat că oamenii legii au fost plătiţi chiar de el, după ce primea personal banii de la Totti.

"Era un grup de aproximativ 25 de ofiţeri care asigurau securitatea primarului sau care aveau grijă de situaţiile delicate. I-am întrebat care dintre ei îşi doreşte să facă ore suplimentare", şi-a amintit Luca Odevaine.