• România, Liga 1, Etapa 22: FCSB - Viitorul (duminică, ora 20:00, Digi Sport 1)
  • Spania, La Liga, Etapa16: Barcelona - Deportivo (duminică, ora 21:45, Digi Sport 2)

Ianis Hagi spera că odată cu venirea lui Stefano Pioli pe banca Fiorentinei să prindă mai multe minute, dar tânărul internațional român nu a jucat deloc în acest sezon din Serie A și este din ce în ce mai aproape de o despărțire de formația toscană. O formație din Italia a recunoscut că îl dorește pe fiul "Regelui", sub formă de împrumut.

Este vorba despre Pescara, echipă aflată în acest moment pe locul 13 în Serie B. Informația a fost confirmată de directorul sportiv al grupării pregătite de Zdenek Zeman.

"Ianis Hagi este un jucător pe care îl avem în vederi deoarece are calități importante. Este cu siguranță un jucător talentat, de perspectivă, care ne place, dar este devreme să vorbim acum despre un transfer deoarece mai sunt două luni până se deschide perioada de mercato" a declarat Luca Leone pentru FiorentinaNews.

Presa din Italia anunța din urmă cu câteva săptămâni că Zeman a pus ochii pe Hagi de mai multă vreme și trecerea acestuia la Pescara ar fi "soloția perfectă". Una din cele două apariții ale lui Ianis în tricoul viola a fost chiar împotriva celor de la Pescara, atunci când a fost remarcat de Zeman. "Antrenorul e înnebunit după el" nota presa din Italia.

Corriere dello Sport notează că Zeman vrea că orice preț să-l împrumute pe fiul lui Gică Hagi și-l consideră pe acesta "un jucător care poate face diferența". "Este unul dintre cei mai tehnici tineri jucători", a mai spus acesta, conform jurnaliștilor italieni.

Zeman folosește un sistem 4-3-3, în care Hagi e obișnuit să joace de la Viitorul. Mai mult, experimentatul antrenor ceh este un adept al jocului ofensiv, astfel că Ianis ar fi pus în valoare la ocupanta locului 13 din Serie B.

Fiul lui Hagi a ajuns la Fiorentina în vara lui 2016, contra sumei de 2 milioane de euro.

2 meciuri are Ianis Hagi pentru echipa mare a celor de la Fiorentina 
14 meciuri, 5 goluri și 3 pase de gol are Ianis Hagi pentru Fiorentina Primavera.
750.000 de euro este cota de piață a lui Ianis Hagi