• La liga, etapa 13: Real Madrid - Malaga (sâmbătă, Digi Sport 2, ora 17:15) şi Valencia - Barcelona (duminică, Digi Sport 2, ora 21:45)
  • Fotbal, Liga 1, etapa a 19-a: Botoşani - Craiova (vineri, 20:45, Digi Sport 1) şi Astra - FCSB (duminică, 20:45, Digi Sport 1)

Rudi Garcia a fost demis de la AS Roma, a anunţat clubul din capitala Italiei, prin intermediul unui comunicat postat pe site-ul oficial.

Alături de francezul de 51 de ani, campion al Franţei cu Lille, în 2011, au mai fost daţi afară şi secunzii Frederic Bompard şi Claude Fichaux.

Garcia a preluat conducerea tehnică a giallorossilor în vara lui 2013, iar în cele două sezoane întregi petrecute în Serie A TIM a terminat de fiecare dată pe locul 2, în spatele campioanei Juventus.

"În numele întregului club AS Roma, doresc să-i mulţumesc lui Rudi Garcia pentru munca importantă pe care a depus-o de la venirea sa. Am trăit împreună momente pozitive, dar considerăm că este momentul potrivit pentru o schimbare", a declarat preşedintele James Pallotta.

În aceste condiţii, şedinţa de pregătire de astăzi va fi condusă de Alberto De Rossi, antrenorul echipei Primavera şi tatăl lui Daniele De Rossi.

În acest sezon, Roma a reuşit să depăşească faza grupelor în Liga Campionilor, dar a fost eliminată ruşinos din Cupa Italiei, de Spezia, iar în Serie A ocupă doar locul 5, la 5 puncte de ultimul loc de UCL şi la şapte lungimi în spatele liderului Napoli.

Demiterea lui Rudi Garcia vine după ce capitolinii au obţinut o singură victorie în ultimele zece meciuri, în toate competiţiile.

Francezul va fi înlocuit de Luciano Spalletti, anunţă presa italiană. Tehnicianul de 56 de ani se va afla la al doilea mandat pe banca Romei, după cel din perioada 2005-2009, în care a reuşit să câştige două Cupe şi o Supercupă ale Italiei. Tot atunci, l-a antrenat pe Cristi Chivu, înainte ca fostul căpitan al României să se transfere la Inter Milano, în 2007.

După despărţirea de giallorossi, Spalletti a lucrat în Rusia, la Zenit St. Petersburg, unde şi-a completat palmaresul cu două titluri, o Cupă şi o Supercupă.