• România, Liga 1, Etapa 22: FCSB - Viitorul (duminică, ora 20:00, Digi Sport 1)
  • Spania, La Liga, Etapa16: Barcelona - Deportivo (duminică, ora 21:45, Digi Sport 2)

Ianis Hagi le calcă pe urme conaţionalului Adrian Mutu şi unor fotbalişti legendari, ca Giancarlo Antognoni, Manuel Rui Costa sau Roberto Baggio. Fiul celui mai mare fotbalist român va purta numărul 10 la Fiorentina, în noul sezon.

Plecarea lui Federico Bernardeschi la Juventus a lăsat liber tricoul cu numărul 10 pe Artemio Franchi. Deşi se părea că iniţial acesta va fi preluat de Ricardo Saponara, sunt şanse foarte mari ca Ianis Hagi să fie noul "decar" al toscanilor.

"Îmi place mai mult numărul 8. Tricoul cu numărul 10 îl văd bine la Hagi", a spus Saponara, pentru Corriere della Sera, acum câteva zile.

Fostul jucător de la Empoli şi AC Milan a lămurit astfel speculaţiile lansate de înlocuitorul lui Ciprian Tătăruşanu la Fiorentina, Marco Sportiello. Portarul a publicat pe Instagram o fotografie cu el şi Saponara, alături de mesajul: "Colegul meu de cantonament şi noul număr 10 viola".

În amicalul de sâmbătă dintre Sporting Lisabona şi Fiorentina, disputat în capitala Portugaliei, fiul lui Gică Hagi a fost titular şi a purtat tricoul cu numărul 10. Ianis s-a numărat printre remarcaţii partidei şi a ratat o mare ocazie în finalul primei reprize, din situaţie de singur cu portarul. În cele din urmă, lusitanii s-au impus cu 1-0, prin golul olandezului Bas Dost.

Rezumat Sporting - Fiorentina 1-0 (ratarea lui Hagi e la minutul 0:40)

Azi, Corriere dello Sport a dedicat un material jucătorilor care vor purta tricoul cu numărul 10 la fiecare echipă din Serie A TIM, în noua stagiune. Cotidianul din Roma susţine că, la Fiorentina, "decarul" va fi Ianis Hagi.

"Cel mai probabil, îl va avea Hagi. Pentru a se asemăna tot mai mult cu tatăl său, Gheorghe", au scris jurnaliştii italieni.

De altfel, într-un interviu acordat site-ului Goal.com în luna martie a acestui an, Ianis vorbea despre visul său de a purta acest tricou cu greutate la Fiorentina. În trecut, 10-le grupării toscane a stat pe spatele unor fotbalişti precum Antognoni, Rui Costa, Baggio sau Mutu.

"Sunt cu toţii nişte mari campioni. Faptul că acest tricoul a fost îmbrăcat de aceşti fotbalişti extraordinari mă motivează să dau totul pentru acest club, sperând ca într-o zi să devin numărul 10 la Fiorentina", a declarat Hagi jr.

Şi în noul sezon, partidele din Serie A TIM vor fi transmise ÎN DIRECT şi ÎN EXCLUSIVITATE pentru România pe canalele Digi Sport.