• România, Liga 1, etapa a 22-a: Astra - Botoşani (vineri, 20:00, Digi Sport 1)
  • Box Ekaterinburg: Cristian Ciocan - Alexander Povetkin (vineri, ora 18:00, Digi Sport 2)

Președintele Federației Italiene de Fotbal, Carlo Tavecchio, și selecționerul Gian Piero Ventura au fost considerați principalii vinovați, după ce Squadra Azzurra a ratat calificarea la Cupa Mondială din 2018 (primul turneu final global pe care peninsularii îl ratează în ultimii 60 de ani).

După ce al doilea a fost dat afară, și primul dintre aceștia a cedat presiunilor și, în cele din urmă, și-a înaintat demisia. Tavecchio (74 de ani) nu scapă însă atât de simplu de acuzații. Potrivit La Stampa, o femeie care nu a dorit să-și dezvăluie numele îl acuză pe președintele demisionar de hărțuire sexuală.

Respectiva femeie, care ocupă o funcție executivă în lumea sportului, susține că l-a vizitat pe Tavecchio în biroul său, pentru o discuție formală legată de activitatea lor, însă acesta a început să o atingă, nu înainte de a trage perdelele pentru a nu fi văzut din afara clădirii.

Acesta este doar unul dintre incidente. Aș putea spune chiar mai multe”, a zis femeia, lăsând de înțeles că episodul s-a repetat recent.

Aceasta a făcut deja plângere, iar La Stampa precizează că ea a depus inclusiv înregistrări audio și video care probează cele susținute. Deocamdată, însă, conform sursei citate, Tavecchio nu a fost pus oficial sub acuzare.

Chiar și înainte ca lumea să-l atace după ce Italia a pierdut barajul de calificare la Cupa Mondială, Tavecchio era un personaj controversat. În trecut, acesta a făcut declarații rasiste la adresa jucătorilor de culoare din Italia și denigratoare pentru comunitățile evreiești și homosexuale din Peninsulă.

PROGRAMUL CANALELOR DIGI SPORT