• România, Liga 1, Etapa 22: Poli Timișoara - Dinamo (luni, 18 decembrie, ora 20:00, Digi Sport 1)
  • Spania, La Liga, Etapa 17: Real Madrid - Barcelona (sâmbătă, 23 decembrie, ora 14:00, Digi Sport 1)

Președintele lui Napoli, Aurelio De Laurentiis, propune reducerea numărului de echipe din Serie A, de la 20, la 16, dar nu este foarte încrezător că cineva va lua această măsură.

Fotbalul din Italia este condus de oameni care au o mentalitate din urmă cu 20-30 de ani. În 1986, Serie A avea 16 echipe și, dacă am fi în această situație, toată lumea ar fi mai fericită. Aș reduce numărul participantelor și aș face să retrogradeze o singură echipă. Am vorbit cu Tavecchio (n.r. - Carlo Tavecchio, președintele Federației) despre asta. Sunt echipe care pierd cu 6-0 și nu este bine pentru nimeni.

Nu se va întâmpla pentru că ei (deținătorii drepturilor TV) mint cluburile mici. Nu este bine pentru cei care vor un fotbal italian competitiv”, a declarat Aurelio De Laurentiis, pentru Radio 24.

Pe lângă reducerea numărului de echipe participante, președintele lui Napoli vrea ca cluburile să câștige mai mulți bani din comercializarea drepturilor de televizare.

Este timpul să vindem Serie A corespunzător. Suntem cu mult în spate. La Liga obține 700 de milioane de euro din vânzarea drepturilor în afara țării, așa că nu înțeleg de ce noi trebuie să ne mulțumim cu 300-400 de milioane.

Ei le au doar pe Atletico Madrid, Real Madrid și Barcelona. Noi avem Juventus, Napoli, Inter, Milan, Roma, Lazio, Fiorentina, etc.”, a mai spus De Laurentiis.

PROGRAMUL CANALELOR DIGI SPORT