• România, Liga 1, etapa a 22-a: Astra - Botoşani (vineri, 20:00, Digi Sport 1)
  • Box Ekaterinburg: Cristian Ciocan - Alexander Povetkin (vineri, ora 18:00, Digi Sport 2)

UEFA va respinge cererea de "acord voluntar" a clubului AC Milan privind fair play-ul financiar, a anunţat presa italiană, citată de AFP.

Decizia UEFA va fi cunoscută doar săptămâna viitoare, dar presa italiană de joi este unanimă: forul european va refuza cererea de "acord voluntar" referitoare la fair play-ul financiar (FPF) formulată de AC Milan, care nu va scăpa astfel de sancţiuni.

"Acordul voluntar" este o procedură nouă, de care niciun club nu a beneficiat până acum şi care permite unui club să nu fie sancţionat pentru nerespectarea FPF, cu condiţia de a prezenta un plan fiabil şi rezonabil de revenire la echilibru într-o perioadă de patru ani.

UEFA a precizat luna trecută că va lua o decizie "până la mijlocul lunii decembrie" în privinţa lui AC Milan, club care este suspectat de încălcarea fair play-ului financiar.

Instanţa de control financiar al cluburilor (ICFC) din cadrul UEFA s-a întâlnit cu oficialii lui AC Milan pe 9 noiembrie, după ce gruparea lombardă a cerut să obţină un acord negociat voluntar în cadrul regulamentului fair play-ului financiar. După această întâlnire, instanţa le-a cerut rossonerilor o serie de documente suplimentare pentru a putea lua o decizie către mijlocul lui decembrie.

Cotidianul Gazzetta dello Sport, care citează fără mai multe amănunte "mai multe surse", a anunţat, în ediţia de joi, că "UEFA va spune nu" propunerii primite din partea oficialilor milanişti.

"Aceste articole sunt neîntemeiate. O reuniune a Instanţei de control financiar al cluburilor va avea loc vineri şi o decizie va fi comunicată săptămâna viitoare", a asigurat însă UEFA, contactată de AFP.

Presa italiană nu are însă nicio îndoială referitoare la decizia UEFA. La rândul său, administratorul delegat al clubului rossonero, Marco Fassone, nu s-a arătat foarte optimist. "UEFA a făcut nişte cereri imposibile", a precizat oficialul.

Potrivit presei italiene, reticenţele UEFA vizează în parte evaluarea veniturilor viitoare ale clubului, mai ales cele provenite din China. Cele mai multe motive de îngrijorare sunt legate de capacitatea noului şi misteriosului proprietar, Li Yonghong, de a asigura soliditatea proiectului, precum şi de nivelul de îndatorare a clubului.

Cumpărată în acest an de un grup de investitori chinezi, care au cheltuit peste 200 de milioane de euro pe transferuri, AC Milan are rezultate sub aşteptări în actualul sezon şi ocupă doar locul 8 în Serie A TIM, la mare distanţă de locurile de Liga Campionilor.

AGERPRES