• Fotbal, Liga 2, etapa a 18-a: Mioveni - Hermannstadt (azi, 18:00, Digi Sport 1)
  • Fotbal, Liga 1, etapa a 18-a: Voluntari - Viitorul (azi, 20:45, Digi Sport 1)

În ziua în care împlineşte 31 de ani, Radu Ştefan a primit un frumos cadou din partea Gazzettei dello Sport. Cunoscutul ziar din Italia a pregătit un material special în onoarea unuia dintre cei mai importanţi jucători din istoria recentă a lui Lazio.

Ataşamentul dintre fundaşul român şi culorile "biancoceleste" a devenit evident de mai mult timp. Fostul internaţional a renunţat inclusiv la naţională pentru a evolua la cel mai înalt nivel pe Olimpico, iar şederea sa în "Cetatea Eternă" se va prelungi. În capitala Italiei din 2008, apărătorul vrea să intre în istoria lui Lazio, dezvăluind recent că vrea să rămână la echipa sa de suflet până în 2028.

În consecinţă, fostul nostru internaţional e preţuit la adevărata valoare în Italia, iar Gazzetta dello Sport i-a alocat spaţiu important duminică, în ziua în care împlineşte 31 de ani. Simone Inzaghi, actualul lui antrenor şi fost coleg în perioada 2008-2010, are un rol esenţial în evoluţiile constant bune ale românului, sunt convinşi italienii, care l-au chestionat pe tehnician pe această temă.

"Radu scrie istorie la acest club, e singurul din lot care a jucat alături de mine. Merită să joace, şi anul trecut s-a descurcat foarte bine. E un profesionist exemplar", a spus Simone Inzaghi, antrenorul lui Lazio, care i-a fost şi coleg de cameră la formaţia din capitala Italiei.

"Fundaşul român a fost relansat sub conducerea tehnicianului piacentin", scrie Gazzetta dello Sport. "A devenit un adevărat stâlp al apărării în 3 pe care a gândit-o Inzaghi. În campionat, după mereu prezentul Strakosha, împarte cu Immobile locul 2 în clasamentul minutelor jucate: 706. Radu a cucerit toate trofeele erei Lotito (două Cupe ale Italiei şi tot atâtea Supercupe). Acum, la al 11-lea sezon în biancoceleste, a descoperit noi motivaţii. Ca lider care a ales să nu poarte banderola de căpitan, pentru că şi fără grade poate fi un punct de referinţă pentru colegi", mai notează prestigiosul ziar din peninsulă.

Cu 227 de meciuri strânse deja în tricoul lui Lazio, Ştefan Radu ţinteşte fără îndoială recordul istoric al lui Favalli. În perioada 1992-2004, fundaşul a adunat 401 apariţii pentru gruparea din capitala Italiei (record absolut pentru vreun jucător al lazialilor).

sursă foto: Facebook Io Nasco Qui a Piazza Della Liberta'