• România, Liga 1, Etapa 22: FCSB - Viitorul (duminică, ora 20:00, Digi Sport 1)
  • Spania, La Liga, Etapa16: Barcelona - Deportivo (duminică, ora 21:45, Digi Sport 2)

Derby della Capitale e programat pe 4 decembrie, de la ora 16:00, ÎN DIRECT la Digi Sport și Radu Ștefan a început deja războiul psihologic cu rivalii de la AS Roma, dar și cu arbitrii italieni. Fundașul român a oferit un interviu pentru italienii de la Il Tempo, în care a vorbit despre experiențele sale în duelurile dintre Lazio și AS Roma.

"Când Totti se plânge, arbitrii fluieră mereu în favoarea Romei. Trebuie să arate personalitate și să ne trateze la fel" s-a plâns apărătorul român într-un interviu acordat presei din Italia.

Ştefan Radu a ajuns de curând la 200 de meciuri în Serie A în tricoul lui Lazio, el fiind integralist în victoria de duminica trecută, 3-1 acasă cu Genoa. Transferat de gruparea capitolină în ianuarie 2008, apărătorul român e una din prezențele constante în Derby della Capitale și se pregătește pentru un nou duel de foc.

"Cea mai frumoasă amintire a mea din Derby della Capitale e acea zi de 26 mai (n.r. pe 26 mai 2013, Lazio a câștigat Cupa Italiei cu Radu Ștefan integralist). Am trăit o bucurie incredibilă. Din păcate, din acea zi nu mai suntem capabili să câștigăm în fața lor. Am dat însă întotdeauna tot ce am avut mai bun, dar am avut și ceva ghinion" a recunoscut apărătorul român.

Fotbalistul de 30 de ani are însă și amintiri mai puțin plăcute din duelurile cu rivalii din capiatala Italiei. "Cu Pioli pe bancă, țin minte că am condus cu 2-0 la pauză, dar am fost egalți în repriza secundă din cauza unor greșeli pe care eu le-am făcut. Totti a marcat atunci de două ori. Să spunem că nu a fost cea mai bună zi a mea" a încheiat Radu Ștefan.