• Liga 1, etapa a 21-a: Dinamo - Voluntari (azi, ora 20:00, Digi Sport 1)
  • Box Ekaterinburg: Cristian Ciocan - Alexander Povetkin (vineri, ora 18:00, Digi Sport 2)

VIDEO Milan - Inter 2-2. Întâlnirea de duminică, de pe ”San Siro”, ar fi trebuit să fie ultimul Derby della Madonnina pentru viitorul fost președinte al Rossonerilor, Silvio Berlusconi. Fostul premier al Italiei este însă de altă părere. Acesta a spus că nu crede că partida contra Nerazzurrilor a fost ultimul său derby și că chinezii i-au propus funcția de președinte de onoare.

Dacă acesta a fost ultimul meu derby? Nu cred. Am fost asigurați că clubul va fi preluat complet de către consorțiul chinez pe 13 decembrie. Nu există obstacole din partea autorităților din China.

Ei mi-au oferit funcția de președinte de onoare, dar eu aș vrea să rămân pentru a avea putere decizională în continuare. Nu aș putea rămâne președinte de onoare în clubul altuia. Vreau să am putere de decizie pentru transferuri și pentru tactică. Dacă acceptă condițiile mele, voi accepta și eu funcția de președinte de onoare”, a declarat Berlusconi.

Pe lângă influența pe care vrea să o aibă în ceea ce privește transferurile și tactica echipei, ”Il Cavaliere” vrea să le ceară chinezilor și ca Adriano Galliani, actualul administrator delegat, să rămână în club:

Sper ca Galliani să rămână la club. Dacă voi fi numit președinte de onoare, o să încerc să-i conving să accepte această condiție”.

Să vând Milanul a fost dureros pentru mine. Dar proprietarii de acum sunt mai bogați, au bani care vin din petrol și gaze. Dacă nu aș fi vândut Milanul, începeam un proiect cu jucători italieni tineri. Jucători precum Donnarumma sunt produse ale academiei noastre. Suntem mândri că el a fost selecționat la echipa națională”, a zis Berlusconi, care a anunțat că, imediat după Donnarumma, Milan ar putea scoate în față încă un tânăr portar de mare valoare: ”Mai avem un tânăr portar foarte bun după el. Asta înseamnă că antrenorii de la juniori sunt extrem de pregătiți”, a mai spus fostul premier al Italiei.

Referitor la derby, Silvio Berlusconi a considerat echitabil rezultatul din meciul cu Inter, însă, așa cum a mai făcut-o și cu alți antrenori, a criticat anumite alegeri ale lui Vincenzo Montella:

Cred că rezultatul din derby e unul corect. Nu am făcut un joc rău și-i felicit pe Montella și pe jucători, dar cred că Montella a folosit tactica greșită. Insist în continuare și spun că Milan trebuie să joace cu un mijlocaș ofensiv în spatele a doi atacanți. Milan trebuie să joace în acel sistem care a transformat în clubul în cel mai de succes din lume”, a mai spus Berlusconi, cel care vorbit și despre coregrafia pe care i-au dedicat-o fanii rossonero din Curva Sud: ”A fost emoționant, chiar m-a mișcat, au lucrat trei luni la ea, chiar mi-a ajuns la inimă”.