Un fost ”Balon de Aur” s-a autopropus la un club de top: ”E doar o chestiune de timp”
Ce a spus Louis Munteanu despre viitorul său la Farul: atacantul e pe lista FCSB-ului și a Rapidului
becali bani
Gigi Becali chiar vrea un atacant bun la FCSB și nu se uită la bani. ”A aflat că ar costa 3 milioane € și n-a spus pas”
Digi Sport 1 Live
Acum
LIVE Digi Sport Special

Revirimentul campioanei, testul Fiorentinei şi alte 3 lucruri de urmărit în etapa a 10-a din Serie A TIM

27.10.2015, 17:21

Etapa a 10-a din Serie A TIM debutează în această seară, de la ora 21:45, odată cu meciul dintre Bologna şi Inter, care va putea fi urmărit ÎN DIRECT pe Digi Sport 3. Înaintea celei de-a doua runde intermediare a sezonului din Italia, Digi Sport îţi spune pe ce trebuie să staţi cu ochii de azi până joi.

juventus-2
  • SuperLiga: FCU Craiova - Dinamo, sâmbătă, 17:30, DGS 1

  • SuperLiga: Farul - CFR Cluj, vineri, 20:30, DGS 1

1.Milan respiră greu, dar respiră. Milanul lui Mihailovic este mai mult înger decât diavol. Cu o linie de clasament demnă de locul 10 pe care îl ocupă (4 victorii, un egal, 4 înfrângeri), rosonerii au luat o gură de aer după victoria cu Sassuolo din week-end (2-1). Dar fix o gură, pentru că după victoria obţinută greu în faţa unei echipe care a jucat în 10 oameni timp de 60 de minute, Milan primeşte pe San Siro încă un adversar greu.

Vorbim despre Chievo, cu siguranţă nu o forţă a campionatului, dar o echipă care a avut un start bun de sezon. Vestea bună pentru Milan este că veronezii n-au mai bătut pe nimeni în campionat de 4 etape, iar pe rossoneri nu i-au mai învins de 10 ani! Şi atunci pe teren propriu.

"Încă o victorie şi ne apropiem de grupul fruntaş", proclama Galliani, puternic contestat de fani în week-end, alături de Mihailovic, după meciul cu Sassuolo. Victoria împotriva lui Chievo nu numai că ar ajuta-o pe Milan să ţină aproape de primele locuri, dar i-ar da şi moral pentru următoarele meciuri. Iar Mihailovic şi ai lui au nevoie de asta, pentru că în week-end joacă pe Olimpico, împotriva lui Lazio. (Milan-Chievo, miercuri, 21:45, www.digisport.ro)

2.Juventus, încă o victorie ca să se vorbească de "remontada". 3-1 cu Bologna (acasă), 0-0 cu Inter (deplasare), 2-0 cu Atalanta (acasă) în ultimele trei etape. S-a pornit mai greu Juventus în acest campionat, dar o dată puse în mişcare rotiţele, mecanismul gândit de Allegri pare să funcţioneze din ce în ce mai bine.


Dybala (4 goluri), Pogba (în ciuda penalty-ului ratat cu Atalanta), Cuadrado şi Morata au început să se mişte din ce în ce mai bine. Mai mult decât atât, Juve i-a recuperat şi pe Khedira şi Marchisio, nu numai ca prezenţă pe teren, dar şi ca joc.

Sassuolo este genul de adversar care poate da adevărata măsură a forţei lui Juve. Echipa lui Di Francesco nu păcăleşte fotbalul, construieşte, caută situaţiile de gol şi joacă bine pe teren propriu.

După două victorii "acasă" şi un egal în deplasare cu Inter, care poate fi trecut fără probleme la capitolul rezultate pozitive, Juve are nevoie de victorie cu Sassuolo pentru a prelungi seria pozitivă şi pentru a demonstra că are forţa de a se bate pentru al cincilea titlu consecutiv. (Sassuolo-Juventus, miercuri, 21:45, www.digisport.ro)

3.Schimbă Mancini în această etapă? Inter vine după patru partide consecutive fără victorie şi meciul cu Bologna devine o piatră de hotar pentru nerazzuri în cursa lor pentru un loc de Champions League. Victoria este obligatorie, mai ales că Bologna este pe loc retrogradabil, chiar dacă vine după o victorie în deplasarea de la Carpi.

Întrebarea pe care mai toată lumea şi-o pune este dacă Mancini va schimba sistemul de joc. Condiţiile necesare sunt: Bologna nu este un adversar puternic, iar oamenii de care Mancini spunea că are nevoie pentru a trece la un 4-3-3 sau 4-2-3-1 au dat semnale puternice că sunt pregătiţi să-şi aducă aportul. Vorbim despre Biabiany (pasă de gol la Palermo) şi Ljajic (a fost unul dintre cei mai buni jucători ai Interului în ultima etapă, în care a creat trei şanse de gol).

Inter a arătat bine în 4-2-3-1 la Palermo (faza golului a fost rodul dinamicii acestei aşezări) şi rămâne de văzut dacă un antrenor conservator ca Mancini va avea curajul să schimbe aşezarea încă de la începutul meciului sau acest lucru se va petrece tot pe parcurs. (Bologna-Inter, astăzi, 21:45, Digi Sport 3)

4.Sassuolo şi Sampdoria se pot lua la trântă cu granzii? Sassuolo şi Sampdoria sunt două dintre surprizele plăcute ale acestui campionat. Ne referim aici nu numai la punctele acumulate şi poziţiile în clasament, dar şi la jocurile prestate de cele două echipe.

Dacă Sassuolo este aceeaşi echipă din sezoanele trecute - vie, dinamică, cu poftă de fotbal total, una dintre cele mai spectaculoase echipe din Serie A -, Sampdoria surprinde, mai ales că pe banca ei stă un antrenor cu puternice înclinaţii defensive. Zenga nu a mulat-o pe Sampdoria după chipul şi asemănarea sa (şi când spunem asta avem în minte fotbalul practicat la Steaua, Palermo şi Catania - unul mai degrabă calculat decât efervescent), ci s-a adaptat după "materialul" găsit acolo.

Eder, Muriel, Soriano şi Correa sunt fotbalişti cu un puternic apetit ofensiv, tehnici, "vitezişti". Ar fi fost şi păcat ca Zenga să nu se folosească de calităţile lor.

Aşadar, Sampdoria, cu trei puncte pe teren propriu împotriva lui Empoli (locul 15) ţine aproape de grupul fruntaş. Este totodată şi un examen de maturitate pentru echipa lui Zenga, care "acasă" are patru victorii şi un egal (şi acela cu Inter).

Sassuolo îşi poate da măsura talentului (şi are destul - Berardi, Sansone, Defrel, Vrsaljko, Duncan) în faţa campioanei en-titre, care la rândul ei este în căutarea propriei confirmări. (Sampdoria-Empoli, joi, 21:45, Digi Sport 2/ Sassuolo-Juventus, miercuri, 21:45, www.digisport.ro)

5.Fiorentina, test de stres. Fiorentina vine după două înfrângeri în derby-urile cu Napoli şi Roma, ambele cu 1-2, iar deplasarea de la Verona vine cu presiunea aferentă. Din echipa cu cel mai bun joc din campionat (aşa cum era văzută formaţia viola în urmă cu două etape), Fiorentina poate fi catalogată o ca fiind o formaţie naivă, care ştie să intepreteze doar partitura atacului, dacă nu bate la Verona.

Pe scurt despre cele două meciuri pierdute: la Napoli Fiorentina putea scoate un punct, putea pleca chiar cu cele trei puncte; Roma, în schimb, a arătat că este echipa mai matură, mai stăpână pe propriile mijloace. În ambele meciuri, însă, Fiorentina a jucat un fotbal plăcut, ofensiv şi a arătat că indiferent de scor şi de felul în care evoluează lucrurile în teren, ea îşi vede de treabă şi joacă ceea ce ştie. Şi ştie fotbal!

Cu Verona este, poate, primul meci din acest sezon în care Fiorentina chiar trebuie să pună rezultatul înaintea jocului - încă o etapă fără victorie n-ar face bine moralului jucătorilor lui Paulo Sousa.

Două cuvinte şi despre Roma, care este noul lider din Serie A după etapa a 9-a. Chiar dacă nu-i va avea în teren pe De Rossi şi Salah victoria e cuvântul de ordine. La finalul săptămânii o aşteptă Interul, pe Meazza. (Roma-Udinese, miercuri, 21:45, Digi Sport 4; Verona-Fiorentina, miercuri, 21:45, www.digisport.ro)

Etichete: serie a , ac milan , juventus , sampdoria , fiorentina , as roma , sassuolo , roberto mancini , serie a tim


Urmărește știrile digisport.ro și pe Google News


Noua Aplicaţie Digi Sport poate fi descărcată din
Digi24
Cazul ciudat al miliardarului german care și-ar fi înscenat moartea ca să fie împreună cu amanta rusoaică la Moscova
Cazul ciudat al miliardarului german care și-ar fi înscenat moartea ca să fie împreună cu amanta rusoaică la Moscova

Un miliardar german care a fost declarat oficial mort în 2021, la trei ani după ce a dispărut în...

Descarcă aplicația Digi24

Sondajul zilei

Top articole
Screenshot 2024-04-18 at 16.51.31-modified
A murit la doar 17 ani: ”Boala a răpus-o în 24 de ore”. Două zile de doliu

Nu mai suporta și a vrut să plece gratis de la Real Madrid! Acum a devenit erou, iar soția sa a transmis doar ȘASE cuvinte
lunin
Recunoști personajul? Acum nouă ani era un copil și sărbătorea titlul cu Gigi Becali la Iași, acum e titular la FCSB
WhatsApp Image 2024-04-18 at 15.44.47
Au rămas mască! Ce a purtat la Disneyland, înconjurată de mii de copii, după ce a riscat închisoarea din cauza ținutei
bianca-censori
Au apărut primele imagini: Ion Țiriac a primit ”bijuteria” după 5 ani! ”Nu întrebați cât costă, că e obscen”
Screenshot 2024-04-18 at 21.05.58
Recomandările redacției
becali bani
Gigi Becali chiar vrea un atacant bun la FCSB și nu se uită la bani. ”A aflat că ar costa 3 milioane € și n-a spus pas”

Adio, Real Madrid! I-a spus "nu" lui Florentino Perez și pleacă la finalul sezonului
Manchester City v Real Madrid CF: Quarter-final Second Leg - UEFA Champions League 2023/24
Ion Țiriac a spus clar ce se va întâmpla cu Simona Halep: ”Sunt mulți care vorbesc degeaba”
ion-tiriac
Foto Românul căpitan de la Real Madrid a fost convocat la naționala Spaniei și a luat decizia
Citește și
Foto Agitație în Italia! Antrenorul Fiorentinei a sărutat o jurnalistă, deși fiecare e căsătorit cu o altă persoană
vincenzo italiano vanessa baleardi (12)
Cagliari - Juventus, LIVE VIDEO, de la 21:45, Digi Sport 2. Cu o victorie, ”Zebrele” se apropie de locul 2
ZITO LUVUMBO, Cagliari, FEDERICO GATTI, Juventus, Serie A, 2023-24, Juventus vs Cagliari 2-1, 11-11-2023, Contrasto, Act
Game, set și meci. Zendaya, fabuloasă în ținute inspirate de tenis și noul ei film, la premiere în jurul lumii
Game, set și meci. Zendaya, fabuloasă în ținute inspirate de tenis și noul ei film, la premiere în jurul lumii
Adrian Mutu, ofertă pe bani grei din străinătate! A cerut un salariu uriaș!
Adrian Mutu, ofertă pe bani grei din străinătate! A cerut un salariu uriaș!
Adrian Mititelu îi dă un răspuns lui Ionel Ganea care îl va înfuria teribil! Ironia patronului despre fiul „Ganezului”
Adrian Mititelu îi dă un răspuns lui Ionel Ganea care îl va înfuria teribil! Ironia patronului despre fiul „Ganezului”
Cum arăta Sofia Vergara când și-a început cariera de model. Actrița este neschimbată la vârsta de 51 de ani
Cum arăta Sofia Vergara când și-a început cariera de model. Actrița este neschimbată la vârsta de 51 de ani
Cum arată Samantha Fox la 58 de ani. Interpreta hitului "Touch Me", care punea pe jar imaginația bărbaților, e măritată cu o femeie
Cum arată Samantha Fox la 58 de ani. Interpreta hitului "Touch Me", care punea pe jar imaginația bărbaților, e măritată cu o femeie
Siturile nucleare ale Iranului: Unde ar putea lansa Israelul un atac în caz de război
Siturile nucleare ale Iranului: Unde ar putea lansa Israelul un atac în caz de război
De ce Sergiu Nicolaescu era convins că are un fiu? „M-a ales să fiu tatăl copilului ei"
De ce Sergiu Nicolaescu era convins că are un fiu? „M-a ales să fiu tatăl copilului ei"
El a fost ”regele” radioului românesc, ascultat de întreaga naţiune. Îţi dai seama cine este tânărul din imagine?
El a fost ”regele” radioului românesc, ascultat de întreaga naţiune. Îţi dai seama cine este tânărul din imagine?
Scene penibile la semimaratonul de la Beijing: alergătorii africani au încetinit pentru ca un chinez să treacă primul linia de sosire VIDEO
Scene penibile la semimaratonul de la Beijing: alergătorii africani au încetinit pentru ca un chinez să treacă primul linia de sosire VIDEO
PSG, soluție de avarie pentru înlocuirea lui Kylian Mbappe! Cine este așteptat pe Parc de Princes
mbappe

Setarile tale privind cookie-urile nu permit afisarea continutul din aceasta sectiune. Poti actualiza setarile modulelor coookie direct din browser sau de aici – e nevoie sa accepti cookie-urile social media

ProFm
Lino Golden s-a căsătorit civil cu aleasa lui. Primele imagini cu tinerii îmbrăcați la patru ace, în alb și negru
Lino Golden s-a căsătorit civil cu aleasa lui. Primele imagini cu tinerii îmbrăcați la patru ace, în alb și negru
Digi World
Adevărul despre plicurile de ceai pe care le folosește toată lumea. Ce au descoperit în ele oamenii de știință
Adevărul despre plicurile de ceai pe care le folosește toată lumea. Ce au descoperit în ele oamenii de știință
Digi Animal World
Cum arată cu adevărat o furnică. Fotografia care a cucerit internetul: „E incredibil! Pare un monstru”
Cum arată cu adevărat o furnică. Fotografia care a cucerit internetul: „E incredibil! Pare un monstru”