• România, Liga 1, etapa a 22-a: Astra - Botoşani (vineri, 20:00, Digi Sport 1)
  • Box Ekaterinburg: Cristian Ciocan - Alexander Povetkin (vineri, ora 18:00, Digi Sport 2)

AS Roma a confirmat, marți, transferul lui Patrik Schick de la Sampdoria, atacant în schimbul căreia a plătit 38 de milioane de euro. La fel ca în cazul lui Aleksandar Kolarov, fundașul adus de la Manchester City, clubul giallorosso l-a prezentat într-un stil unic pe jucătorul ceh.

Romanii au făcut anunțul oficial printr-un clip postat pe conturile de social media ale clubului, dar în care jucătorul nu apare. Aceștia s-au folosit de tragerea la sorți pentru grupele UEFA Champions League, la care a luat parte și legenda giallorossilor, Francesco Totti.

Având în vedere că Roma a fost extrasă din urnă chiar de jucătorul care s-a retras la finalul sezonului trecut, realizatorii filmulețului au făcut ca, în locul de numele clubului, pe bilețelul respectiv să apară numele noului jucător al clubului.

38 de milioane de euro a plătit Roma pentru atacantul ceh în vârstă de 21 de ani. Acesta urmează să paorte pe Olimpico același număr ca la Sampdoria - 14.

În sezonul precedent, Schick a marcat 13 goluri (11 în Serie A și 2 în Coppa Italia), în cele 35 de meciuri jucate pentru Sampdoria.

Jucătorul este cotat în prezent la 15 milioane de euro, conform transfermarkt.de.

În urmă cu un an, genovezii l-au cumpărat pe acesta cu patru milioane de euro, de la Sparta Praga.

În această vară, el a fost foarte aproape de un transfer la Juventus, însă mutarea nu s-a mai materializat, după ce jucătorul nu a trecut vizita medicală. Ulterior, acesta a fost dorit și de Inter.

PROGRAMUL CANALELOR DIGI SPORT