• Liga 1, etapa a 21-a: Dinamo - Voluntari (azi, ora 20:00, Digi Sport 1)
  • Box Ekaterinburg: Cristian Ciocan - Alexander Povetkin (vineri, ora 18:00, Digi Sport 2)

Preşedintele lui Juventus, Andrea Agnelli, a fost condamnat la un an suspendare şi plata unei amenzi de 20.000 de euro, pentru o afacere cu vânzare de bilete unor grupuri ''Ultras'', a anunţat luni Federaţia Italiană de Fotbal.

Alţi trei directori ai clubului au primit aceeaşi pedeapsă, în timp ce clubul va trebui să plătească o amendă de 300.000 de euro pentru vânzarea acestor bilete unor grupuri în care se aflau persoane infiltrate de N'dragheta, mafia calabreză, care le-au revândut mult mai scump. 

Procurorul tribunalului sportiv a cerut o suspendare de doi ani şi jumătate şi extinderea sancţiunii la nivel european împotriva lui Agnelli, care a fost ales recent preşedinte al Asociaţiei europene de cluburilor, iar pentru club, pe lângă amendă, disputarea a două meciuri fără spectatori.

Avocatul lui Agnelli a anunţat că intenţionează să facă apel împotriva acestei decizii.

Această procedură în faţa justiţiei sportive intervine în urma unei anchete deschise de Parchetul din Torino referitor la vânzarea de bilete unor grupuri ''Ultras'' infiltrate.

Niciun responsabil al clubului torinez nu a fost condamnat penal, doar Andrea Agnelli fiind audiat în calitate de martor. El a recunoscut că a avut mai multe întâlniri cu Rocco Dominello, un suporter ''ultras'' apropiat de N'dragheta, condamnat la peste şapte ani închisoare în această afacere.

Agerpres

VEZI AICI PROGRAMUL COMPLET AL CANALELOR DIGI SPORT