• Fotbal, Liga 2, etapa a 18-a: Mioveni - Hermannstadt (azi, 18:00, Digi Sport 1)
  • Fotbal, Liga 1, etapa a 18-a: Voluntari - Viitorul (azi, 20:45, Digi Sport 1)

Jurnaliștii italieni de la Viola Nation, publicație apropiată Fiorentinei, l-au pus la zid pe Stefano Pioli, antrenorul care nu îi dă nicio șansă lui Ianis Hagi de a juca la prima echipă.

"Nu e niciun motiv pentru care Ianis Hagi nu a avut nicio oportunitate până în acest moment la Fiorentina! Tânărul mijlocaș are o tonă de talent și i s-a promis un rol decent în cadrul echipei. Toate semnele indicau că Hagi trebuia să fie următorul mijlocaș de bandă de succes la Fiorentina.

Singurul motiv pentru care nu i s-a dat o șansă este un om pe nume Stefano Pioli. Hagi are un pedigree de clasă mondială și are nevoie de minute pe teren! Poate că se întâmplă ceva în culise și nu știm noi, dar în momentul acesta nu are niciun sens faptul că nu i se dă și tânărului Ianis o șansă!", au scris italienii.

”Hagi creşte, dar nu joacă pentru că eu nu-l văd încă la nivelul coechipierilor lui”, a spus, tranșant, Pioli, citat de presa italiană, cu 10 zile în urmă.

Transferat de Fiorentina de la Viitorul în vara lui 2016 pentru un milion de euro, Ianis Hagi a făcut o serie de meciuri foarte bune la Primavera, dar nu a bifat decât două prezenţe în echipa mare, ambele în Serie A TIM, în stagiunea precedentă.

În vară, băiatul "Regelui" i-a impresionat pe jurnaliștii italieni prin capacitatea lui de a lovi balonul cu ambele picioare, prin rapiditatea din gândire pe teren și, de asemenea, prin modul în care a reușit să interpreteze toate momentele când a avut mingea la picior. Cu toate astea, au fost și oameni de fotbal din Italia care au precizat că Ianis nu este încă pregătit să evolueze în Serie A.