• România, Liga 1, etapa a 22-a: Astra - Botoşani (vineri, 20:00, Digi Sport 1)
  • Box Ekaterinburg: Cristian Ciocan - Alexander Povetkin (vineri, ora 18:00, Digi Sport 2)

Ianis Hagi face senzație în amicalele pe care le dispută Fiorentina. Fiul lui Gică Hagi a reușit în ultimul joc prima sa dublă pentru echipa viola în meciul câștigat cu 11-0 în fața lui Trentino, la Moena. ”Regele” este încântat de evoluțiile fiului său și-i transmite acestuia să lupte pentru un loc de titular în echipa lui Pioli.

Hagi este convins că Ianis a câștigat multă încredere în anul precedent, când s-a antrenat zi de zi alături de jucători mult mai experimentați, și are încredere în calitățile fiului său. În urmă cu câteva zile, Hagi jr. a punctat și în victoria Fiorentine cu Val di Fassa, scor 7-0.

”Se pare că a trecut de perioada de adaptare. Acum simte lucrurile altfel, e altul. Trebuie să știe să folosească acel an în care s-a antrenat cu jucători extraordinari zi de zi, timp de 300 de zile. La Fiorentina are niște colegi fantastici și cred că a învățat multe de la ei.

Acum trebuie să intre în competiție cu ei, să creadă în calitățile lui, să fie ambițios, să încerce să-și câștige locul în echipa. E nevoie muncă multă, dar sunt bucuros că a început bine, lumea vorbește în termeni buni de el, dar suntem doar în pregătiri și anul e lung”, a declarat Gică Hagi.

Ianis Hagi a ajuns la Fiorentina în 2016 și are un contract valabil până în 2019 și a evoluat în două jocuri pentru echipa mare a italienilor. 13 meciuri, 5 goluri și 3 pase de gol are Ianis pentru Fiorentina Primavera.

2 milioane de euro au plătit cei de la Fiorentina pentru Ianis Hagi.

750.000 de euro este cota de piață a lui Hagi junior, conform transfermarkt.com.

VIDEO cu primul gol marcat de Hagi jr. în ultimul amical