• România, Liga 1, etapa a 22-a: Astra - Botoşani (vineri, 20:00, Digi Sport 1)
  • Box Ekaterinburg: Cristian Ciocan - Alexander Povetkin (vineri, ora 18:00, Digi Sport 2)

Cel mai mare merit în transferul lui Leonardo Bonucci la AC Milan îi aparține, probabil, lui Vincenzo Montella. Antrenorul rossonerilor a spus că a fost mereu încrezător că fundașul poate ajunge pe San Siro și l-a presat constant pe directorul sportiv Massimiliano Mirabelli, pentru ca acesta să i-l aducă pe fundașul de 30 de ani.

Eram convins că poate fi transferat. Eu i-am crezut pe cei care mi-au spus asta, în timp ce conducătorii au avut o altă percepție. I-am trimis lui Mirabelli cel puțin zece mesaje pe zi, cu doar trei cuvinte: 'Bună dimineața / bună seara, director: Bonucci'.

Este un jucător foarte competitiv, va fi un exemplu pentru jucătorii tineri. Nu știu dacă Juve va fi mai slabă fără el, dar noi suntem cu siguranță mai puternici”, a declarat Montella pentru Gazzetta dello Sport.

După venirea lui Bonucci, antrenorul italian ia în calcul și folosirea unei așezări cu trei fundași centrali:

O defensivă de trei cu Bonucci? Mă intrigă, dar îmi place ideea. Cu acești jucători, putem juca în mai multe sisteme”, a mai spus fostul atacant al Romei.

Transferul lui Leo Bonucci l-a impresionat inclusiv pe fostul căpitan legendar al Milanului, Paolo Maldini.

Cu siguranță este dificil să găsești fundași centrali buni, iar Bonucci este unul dintre cei mai buni. Este o achiziție exclentă. Poate e puțin cam devreme ca Milan să câștige Scudetto, dar se vor bate pentru un loc în Champions League”, a precizat Maldini.

Leonardo Bonucci a ajuns la AC Milan în această lună, în schimbul a 42 de milioane de euro, după șapte ani în care a jucat pentru Juventus.

Meciurile din Serie A vor putea fi urmărite ÎN DIRECT și ÎN EXCLUSIVITATE la Digi Sport și pe digisport.ro și în sezonul următor.

PROGRAMUL TRANSMISIUNILOR DIN SERIE A