• Fotbal, Liga 1, etapa a 18-a: Dinamo - CFR Cluj (azi, 21:45, Digi Sport 1)
  • Handbal, Liga Campionilor: CSM Bucureşti - Vistal Gdynia (azi, 16:00, Digi Sport 1)

În ziua în care Ianis Hagi a împlinit 19 ani, s-a aflat și motivul oficial pentru care fiul ”Regelui” nu prinde un loc de titular în garnitura celor de la Fiorentina. Cel care a adus lămuririle necesare a fost insuși Stefano Pioli, tehnicianul grupării viola.

”Hagi creşte, dar nu joacă pentru că eu nu-l văd încă la nivelul coechipierilor lui”, a spus, tranșant, Pioli, citat de presa italiană.

Transferat de Fiorentina de la Viitorul în vara lui 2016 pentru un milion de euro, Ianis Hagi a făcut o serie de meciuri foarte bune la Primavera, dar nu a bifat decât două prezenţe în echipa mare, ambele în Serie A TIM, în stagiunea precedentă.

În vară, băiatul "Regelui" i-a impresionat pe jurnaliștii italieni prin capacitatea lui de a lovi balonul cu ambele picioare, prin rapiditatea din gândire pe teren și, de asemenea, prin modul în care a reușit să interpreteze toate momentele când a avut mingea la picior. Cu toate astea, au fost și oameni de fotbal din Italia care au precizat că Ianis nu este încă pregătit să evolueze în Serie A.