• Fotbal, Liga 2, etapa a 18-a: Mioveni - Hermannstadt (azi, 18:00, Digi Sport 1)
  • Fotbal, Liga 1, etapa a 18-a: Voluntari - Viitorul (azi, 20:45, Digi Sport 1)

Adel Taarabt, în prezent la Genoa se pregătește să o înfrunte pe Milan, duminică, în direct la Digi Sport 3, la doi ani și jumătate după ce a îmbrăcat tricoul rossonerilor. Înaintea confruntării din etapa a noua din Serie A, mijlocașul marocan a vorbit despre perioada de șase luni petrecută pe San Siro, susțând că acea experiență l-a ”distrus din punct de vedere psihic”.

Am mers bine cu rossonerii și eram pe cale să semnăm contractul. Apoi, a venit Pippo Inzaghi și a făcut alte alegeri. M-a distrus revenirea la QPR după ce am jucat în Champions League alături de staruri precum Kaka”, a declarat Adel Taarabt, într-un interviu acordat pentru Gazzetta dello Sport.

Mi-am făcut prieteni ca Mario Balotelli, care a venit la Genoa, acum trei săptămâni să mă vadă. Eu am mers să ne întâlnim în Monaco. E ca mine, ambii avem nevoie de afecțiune. Are o inimă mare și a găsit un președinte la Nice, căruia îi pasă de el. Va deveni din nou un mare atacant”, a adăugat Taarabt.

În a doua parte a sezonului 2013-2014, marocanul fusese împrumutat la Milan de la QPR, aflată în Championship. În prima jumătate a respectivei stagiuni, acesta a fost cedat temporar, la Fulham, în Premier League.

După perioada Milan și până să ajungă la Genoa, Taarabt a jucat foarte puțin. Revenit la QPR, acesta a bifat doar opt prezențe în Premier League, iar, în 2015, a ajuns la Benfica, unde a evoluat doar pentru echipa secundă în șapte partide.

Să o întâlnesc pe Milan va fi ceva emoționant. Am avut șase luni minunate acolo, la un club fantastic. Acum, ei s-au schimbat foarte mult, nu este ușor să construiești o echipă cu 11 noi jucători, dar este important pentru fotbalul italian că Milan încearcă să revină în top”, a mai spus Taarabt.

Născut la Fes, în Maroc, mijlocașul ajuns la 28 de ani a început cariera la Lens, după care, a făcut pasul spre Premier League, la Tottenham, club la care n-a reușit însă să se impună, fiind cedat în 2009, la Queens Park Rangers.

La începutul carierei mele mă bazam doar pe talent. Nu-mi doream să muncesc sau să joc pentru echipă. Voiam să câștig în stilul meu. Acum am realizat că fotbalul e un sport colectiv și că e nevoie de jucători compleți, că trebuie să te sacrifici”, a recunoscut Taarabt.

Când am ajuns la Genoa (n.r. - în iarna lui 2017), eram complet ieșit din formă și erau probleme. Dar știam că trebuie să trec peste asta și am slăbit 11 kg. N-a fost ușor pentru mine, pentru că trebuia să alerg fără să am mingea la picior, dar odată ce te-ai obișnuit, e totul ok. Acum, dacă nu mă antrenez o zi, mă simt prost. Simt că trebuie să alerg.

Tot timpul am avut probleme cu greutatea. Când eram tânăr și singur, mergeam cu prietenii la restaurante. Nu mai poți face asta la 28 de ani, trebuie să-ți schimbi stilul de viață. Eu asta am făcut. Mi-am regăsit dragostea față de fotbal și față de mine. Idolul meu a fost Zinedine Zidane și acum joc în poziția sa, mai aproape de poartă. Știu că nu pot ajunge din nou la cea mai înalt nivel, dar, având în vedere forma fizică de acum, pot începe din nou să câștig și să joc bine la Genoa”, a mai declarat Taarabt pentru Gazzetta dello Sport.

PROGRAMUL CANALELOR DIGI SPORT