• Tenis: Turneul Campioanelor: Simona Halep - Caroline Wozniacki, miercuri, 14:30, ÎN DIRECT și ÎN EXCLUSIVITATE la Digi Sport 2
  • Fotbal, Serie A, etapa a 11-a: Milan - Juventus (sâmbătă, 19:00, Digi Sport 2)

Ciprian Tătăruşanu a acordat astăzi un amplu interviu pentru tuttosport, în care şi-a prezentat planurile de viitor, dar a vorbit şi despre cele mai importante subiecte din fotbalul italian.

Ajuns la Florenţa în 2014, Tătăruşanu şi-a făcut în scurt timp loc în primul "11" al echipei. Venirea lui Paulo Sousa pe banca grupării viola nu a schimbat lucrurile, tehnicianul lusitan având încredere maximă în român.

Acum, goalkeeper-ul de 30 de ani este gata să treacă la nivelul următor, obiectivul său fiind cucerirea unui trofeu cu Fiorentina.

"Dacă te antrenezi cu cei mai buni şi îi întâlneşti pe cei mai buni, e imposibil să nu progresezi. Pentru acest lucru am venit în fotbalul italian. Acum, am ambiţii mai mari: vreau să joc în Liga Campionilor şi să iau un trofeu cu Fiorentina", a spus Tătăruşanu pentru sursa citată. 

Pentru momente, însă, toate cluburile italiene sunt nevoite să stea în umbra marelui Juve, formaţie care domină categoric competiţia internă. Roma şi Napoli sunt singurele capabile în acest sezon să ţină pasul cu "Bătrâna Doamnă", dar orice alt scenariu în afara celui de-al 35-lea titlu pentru torinezi ar reprezenta o surpriză de proporţii.

"În campionat, e greu să îi faci faţă lui Juventus. Este fără dubii echipa cea mai puternică. Dar şi Roma şi Napoli au formaţii bune, ele ar trebui să îi creeze ceva probleme echipei din Torino",  a mai spus sportivul nostru.

Întrebat despre cei mai buni portari din lume la ora actuală, goalkeeper-ul naţionalei nu a putut să îşi ascundă admiraţia pentru Buffon, fotbalist care, în ciuda vârstei, a rămas tot timpul în top.

"Buffon e fără îndoială în continuare între cei mai buni trei goalkeeperi din lume. Constanţa sa e impresionantă, mai ales că noi, portarii, avem o misiune ingrată: erorile pe care le comitem ies mult mai uşor în evidenţă, pentru că duc la marcarea golulrilor", a concluzionat "Super Tătă".