• Fotbal, Liga 2, etapa a 18-a: Mioveni - Hermannstadt (luni, 18:00, Digi Sport 1)
  • Fotbal, Liga 1, etapa a 18-a: Voluntari - Viitorul (luni, 20:45, Digi Sport 1)

Paulo Sousa are zilele numărate la Fiorentina, anunță unul din site-urile de casă ale toscanilor. Portughezul mai are contract până în primăvara lui 2017, dar ar putea fi demis încă din acest final de săptămână dacă nu o învinge pe Inter. Rămâne de văzut cât de mult va afecta această decizie viitorul celor doi români de la Fiorentina, Ciprian Tătărușanu și Ianis Hagi.

Tătărușanu a fost titular de drept în mandatul lui Paulo Sousa pe banca toscanilor și unul dintre cei mai constanți jucători ai Fiorentinei în actualul sezon din Serie A. De altfel, toscanii au a doua cea mai bună apărare din Serie A în acest sezon, cu 11 goluri primite, iar un mare merit îl are portarul român, lăudat de presa din Italia în ultima perioadă.

Și Ianis Hagi s-a bucurat de o atenție sporită din partea antrenorului portughez. Sousa i-a oferit debutul în Serie A la scurt timp după ce fostul căpitan al Viitorului a împlinit 18 ani și l-a lăudat în mai multe rânduri. De altfel, lusitanul nu ascunde că îşi doreşte ca Ianis Hagi să devină o prezenţă constantă în prima echipă a toscanilor. "Ianis este un jucător pe care încercăm să-l integrăm, pentru că ne poate ajuta în viitor", a explicat la un moment dat Paulo Sousa.

Ianis Hagi este printre fotbaliştii cu cele mai mici salarii din Serie A. Ajuns în vară la Fiorentina, mijlocaşul român câştigă 90 000 de euro pe an la gruparea viola. Potrivit Gazzetta dello Sport, un singur jucător din lotul lui Paulo Sousa câştigă mai puţin decât fiul lui Gică Hagi: Federico Chiesa, băiatul fostului atacant al Parmei, Enrico Chiesa, primeşte 72 000 de euro anual.

Presa din Italia scrie că pe lista toscanilor există 5 antrenori care i-ar putea lua locul lui Paulo Sousa însă principalul favorit este tehnicianul lui Sassuolo, Eusebio Di Francesco. Lista mai cuprinde nume ca Donadoni, Oddo sau Fabrizio Castori.