• România, Liga 1, Etapa 22: FCSB - Viitorul (duminică, ora 20:00, Digi Sport 1)
  • Spania, La Liga, Etapa16: Barcelona - Deportivo (duminică, ora 21:45, Digi Sport 2)

Transferat oficial de la Udinese, pentru două milioane de euro, Cyril Thereau a fost prezentat oficial la Fiorentina, într-o conferință de presă organizată luni.

Am discutat cu Fiorentina și în trecut, dar lor le-a fost dificil să se înțeleagă cu Chievo și Udinese, pentru că aveam contract pe termen lung. În această vară, am fost aproape de Sampdoria, dar am ales-o pe Fiorentina, imediat după ce am fost sunat de cineva din club”, a declarat Thereau la prezentarea oficială.

Mereu mi-au plăcut culorile, orașul și echipa, atunci când am venit să joc aici. Mulțumesc clubului pentru oportunitatea oferită și aștept cu nerăbdare să întorc acest serviciu. În Italia am cunoscut fotbalul adevărat. Înainte am jucat în Belgia și România”, a adăugat fostul atacant al Stelei din perioada 2006-2007.

Acesta a dezvăluit inclusiv că a fost dorit de Inter de câteva ori.

Am fost aproape de Inter de câteva ori, dar până la urmă am fost norocos că am ajuns aici. Când meriți anumite lucruri, le vei obține”.

Acesta ar putea evolua, în noul sezon, alături de fiul lui Diego Simeone, Giovanni, în atacul Fiorentinei.

M-am antrenat puțin cu el, a fost una dintre surprizele sezonului trecut, are multe calități fizice. Sunt mulți jucători buni în atac, inclusiv Babacar. Mi-ar plăcea să-i ajut pe jucătorii mai tineri cu pase”, a mai zis Thereau.

Numărul golurilor marcate de mine a crescut de la sezon la sezon, ceea ce e important. Dar mai mereu am jucat ca al doilea vârf sau ca trequartista. Pot juca pe mai multe posturi, chiar pe partea stângă. Cred că sunt în acest moment al carierei. Eu voi juca cu plăcere și golurile vor veni de la sine”, a adăugat atacantul francez, care nu pare deloc îngrijorat de schimbările care s-au produs la Fiorentina în această vară.

S-au produs multe schimbări la echipă, dar am experimentat asta deja la Udine, când au plecat Domizzi și Di Natale”.

Numărul 77? L-am ales pentru fratele meu. El iubește numărul 7, dar, când eram la Charleroi, 7 era ocupat, așa că mi-a spus să iau 77. Mă bucur că l-am găsit liber la Fiorentina”.

Francezul Thereau a jucat în cariera sa în Franța, la Orleans (2004-2005) și Angers (2005-2006), în Belgia la Charleroi (2006), în România la Steaua (2006-2007), din nou în Belgia, la Anderlecht (2007-2008) și Charleroi (2008-2010), iar, apoi, în Italia, la Chievo (2010-2014) și Udinese (2014-2017).

Thereau a marcat zece goluri în 17 meciuri jucate în Liga 1, pentru Steaua. În Serie A, acesta are deja 61 de reușite, în șapte ani în care a evoluat în 232 de meciuri pentru Chievo și Udinese. Două dintre acestea au fost marcate pentru friulani chiar în primele două etape ale noului sezon.

PROGRAMUL CANALELOR DIGI SPORT