• La Liga, etapa 13: Real Madrid - Malaga (sâmbătă, Digi Sport 2, ora 17:15) şi Valencia - Barcelona (duminică, Digi Sport 2, ora 21:45)
  • Fotbal, Liga 1, etapa a 19-a: Botoşani - Craiova (vineri, 20:45, Digi Sport 1) şi Astra - FCSB (duminică, 20:45, Digi Sport 1)

Iansi Hagi a reuşit un hat-trick în partida U19 pe care România a câştigat-o în faţa naţionalei statului San Marino, scor 6-0. Italienii au salutat performanţa şi aşteaptă să îl vadă în curând pe tânărul jucător al Fiorentinei şi în Serie A, în echipa lui Paulo Sousa.

Fără îndoială că Ianis Hagi este în acest moment unul dintre cei mai în formă jucători români. Deşi evoluează la formaţia Primavera a Fiorentinei, fiul fostului mare internaţional entuziasmează la fiecare dispută. Tehnicianul primei echipe îi urmăreşte îndeaproape evoluţiile şi l-a convocat de două ori în lotul mare, fără a-l debuta încă în campionat.

În contextul evoluţiei foarte bune de la naţională, de aseară, presa italiană se întreabă când va veni vremea ca lui Ianis să i se ofere o şansă în Serie A.

"Cei mai mulţi specialişti în fotbal din Italia aşteaptă cu nerăbdare să îl vadă pe Ianis Hagi la lucru în Serie A. Fiul unuia dintre cei mai mari jucători ai României, acesta impresionează deja la Primavera, dar şi la naţionala U19 a României. În ciuda acestui lucru, el nu a prins vreun minut încă în actualul campionat, deşi Sousa a lăsat clar să se înţeleagă că fotbalistul este în planurile sale", notează astăzi labaroviola.com, pentru ca apoi să evoce povestea transferului la Fiorentina: "Negocierile dintre echipa viola şi Viitorul au durat mai bine de un an, în condiţiile în care Inter, Roma, Barcelona sau Real Madrid au fost şi ele interesate de puşti".

Sursa citată mai punctează faptul că Ianis este deja aproape un fotbalist complet, lovind mingea la fel de bine cu ambele picioare. Singura mică problemă nu ţine de joc, unde are şi o viziune excelentă, ci de fizicul destul de fragil.

3 goluri a marcat Hagi în ultimele 3 meciuri pe care le-a jucat la Primavera.