• România, Liga 1, etapa a 22-a: Astra - Botoşani (vineri, 20:00, Digi Sport 1)
  • Box Ekaterinburg: Cristian Ciocan - Alexander Povetkin (vineri, ora 18:00, Digi Sport 2)

UEFA a anunţat că va lua o decizie "până la mijlocul lunii decembrie" în privinţa clubului AC Milan, care este suspectat de încălcarea fair play-ului financiar şi riscă excluderea din cupele europene, informează AFP.

Instanţa de control financiar a cluburilor (ICFC) din cadrul UEFA s-a întâlnit cu oficialii lui AC Milan pe 9 noiembrie, după ce oficialii italieni au cerut să obţină un acord negociat voluntar în privinţa fair play-ului financiar.

După această întâlnire, instanţa a cerut grupării rossonera o serie de documente suplimentare pentru a putea lua o decizie către mijlocul lui decembrie, au precizat pentru AFP surse concordante.

Potrivit unei surse apropiate clubului, AC Milan "a primit pur şi simplu din partea UEFA o cerere referitoare la documente şi explicaţii suplimentare. Data limită a fost stabilită pentru 8 decembrie şi clubul, care nu vede în aceasta niciun aviz negativ, niciun verdict, intenţionează să răspundă rapid".

ICFC va lua "până la mijlocul lui decembrie" o decizie referitoare doar la cererea de acord negociat voluntar a lui AC Milan, a declarat un purtător de cuvânt al UEFA.

În cazul în care cererea clubului ar fi respinsă, Milan ar mai putea spera să se ajungă la un acord negociat, însă în condiţii mai puţin avantajoase, care ar presupune "probabil, pe lângă obiective financiare de atins, limitări în privinţa transferurilor şi a numărului de jucători ce pot fi înscrişi în competiţiile europene", a adăugat o sursă apropiată clubului.

Dacă Milan nu ar accepta asemenea limitări, ar putea fi sesizată camera de judecată a ICFC care "ar putea impune sancţiuni mai aspre, mergând până la posibilitatea excluderii clubului din competiţiile europene pentru un sezon sau mai multe", a precizat aceeaşi sursă.

Cumpărată în acest an de un grup de investitori chinezi, care au cheltuit peste 200 de milioane de euro pe transferuri, AC Milan are rezultate sub aşteptări în debutul actualei stagiuni. Echipa pregătită de Vincenzo Montella a pierdut deja de şase ori în 13 etape în Serie A TIM şi ocupă doar locul 7, la distanţă de 11 puncte de primele patru poziţii, care asigură participarea în viitoarea ediţie a Ligii Campionilor.