• Tenis: Turneul Campioanelor: Simona Halep - Caroline Garcia va fi ÎN DIRECT și ÎN EXCLUSIVITATE la Digi Sport 2, azi, de la 14:30
  • Fotbal, Serie A, etapa a 11-a: Milan - Juventus (sâmbătă, 19:00, Digi Sport 2)

Ultimul tricou al fostul căpitan al ”giallorossilor” Francesco Totti, care şi-a încheiat cariera la formaţia din Cetatea Eternă la finalul ultimului sezon, a fost expediat în spațiul cosmic. Această decizie a aparținut conducerii AS Roma și apoi ”îmbrățișată” și de fostul fotbalist legendar.

Romanii au ținut să onoreze cum se cuvine pe legenda clubului, Francesco Totti, prin lansarea ultimului său tricou din calitate de fotbalist în spațiul cosmic. Marți, o rachetă care transporta tricoul marelui număr 10 al AS Romei, din ultimul său joc împotriva Genovei, a fost lansat cu succes din Guyana Franceză. Potrivit informațiilor venite din Italia, ideea propulsării tricoului purtat de Totti la ultimul său meci oficial în spațiu a aparținut în primă fază conducerii clubului pentru a imortaliza astfel angajamentul și dedicarea legendarului fotbalist de-a lungul anilor. Ideea a fost apoi ”îmbrățișată” de Totti. ”Un lider mondial în terenul călătoriilor spațiale”, au notat capitolinii.

 

La mai puţin de două luni de la emoţionantul meci de retragere, Francesco Totti a revenit oficial la AS Roma. Fostul căpitan al capitolinilor a acceptat postul de director al grupării capitoline şi e nerăbdător să-şi înceapă noua muncă. ”Este un restart pentru mine. Mi-a luat ceva timp să mă gândesc ce voi face şi să înţeleg rolul pe care îl voi avea. Voi încerca să fiu în permanenţă disponibil pentru oricine, de la juniori până la preşedinte”, a declarat Totti după instalarea în noua funcţie.

CIFRELE LUI TOTTI LA AS ROMA

785 e numărul meciurlor jucate de Totti pentru Roma, 619 dintre ele în Serie A. E depăşit doar de Paolo Maldini şi Gianluigi Buffon.

307 goluri a înscris Totti pentru Roma, 250 dintre ele în Serie A. Primul pe 4 septembrie 1994, pe Olimpico, împotriva Foggiei.

250 de goluri a înscris în campionat pentru Roma, al doilea după Silvio Piola (274) în topul marcatorilor all-time din Serie A.

9 goluri a marcat pentru naţionala Italiei, în 58 de partide, ultima chiar la Mondialul din 2006, câştigat de "squadra azzura" în Germania.

25 de ediţii de campionat în care a jucat (primul loc, la egalitate cu Paolo Maldini)

23 de ediţii de Serie A în care a marcat (singurul care a reuşit acest lucru)

38 de ani - vârsta sa în noiembrie 2014, când a marcat cu CSKA Moscova şi a devenit cel mai bătrân marcator din istoria Ligii Campionilor.

11 goluri înscrise în derby-urile cu Lazio, în 44 de meciuri (primul loc, la egalitate cu Da Costa)

19 goluri înscrise contra Parmei, victima sa favorită din Serie A. Urmează Sampdoria (15), Cagliari şi Udinese (14).

7 trofee cucerite de Totti: un titlu, două Cupe, două Supercupe, un Campionat Mondial şi un European Under 21.

VEZI AICI PROGRAMUL COMPLET AL CANALELOR DIGI SPORT