• La liga, etapa 13: Real Madrid - Malaga (sâmbătă, Digi Sport 2, ora 17:15) şi Valencia - Barcelona (duminică, Digi Sport 2, ora 21:45)
  • Fotbal, Liga 1, etapa a 19-a: Botoşani - Craiova (vineri, 20:45, Digi Sport 1) şi Astra - FCSB (duminică, 20:45, Digi Sport 1)

Genoa - Fiorentina 0-0. Ciprian Tătărușanu a mai bifat un meci fără gol primit în poarta Fiorentinei, chiar dacă atacul violeților nu s-a descurcat pe terenul celor de la Genoa, obținând doar un punct duminică, în etapa a 22-a din Serie A TIM.

Mai mult, Fiorentina l-a pierdut pentru cel puțin o etapă pe antrenorul Paulo Sousa. În minutul 85, tehnicianul a fost eliminat, după o fază hilară: a vrut să oprească mingea ieșită din teren, pentru a nu sări prea departe, însă a atins-o înainte să părăsească de tot suprafața de joc.

Arbitrul Piero Giacomelli l-a trimis direct în tribune, iar portughezul va primi cel puțin o etapă de suspendare.

Faza seamănă izbitor cu una petrecută în acest sezon de Liga a 2-a din România, cu antrenorul rapidist Dan Alexa ca protagonist. S-a întâmplat în octombrie 2015, la meciul dintre Rapid București și Rapid CFR Suceava, iar tehnicianul giuleștenilor s-a ales cu două etape de suspendare din partea Comisiei de Disciplină din România.

Conform regulamentelor în vigoare, dacă un oficial al unei echipe, aflat pe marginea terenului, oprește un balon fără ca acesta să fi depășit suprafața de joc, atunci partida se reia cu minge de arbitru iar respectivul oficial este trimis în tribune.

VIDEO Eliminarea lui Sousa

VIDEO Eliminarea lui Dan Alexa