• România, Liga 1, Etapa 22: Poli Timișoara - Dinamo (luni, 18 decembrie, ora 20:00, Digi Sport 1)
  • Spania, La Liga, Etapa 17: Real Madrid - Barcelona (sâmbătă, 23 decembrie, ora 14:00, Digi Sport 1)

Ciprian Tătăruşanu e lider în Serie A TIM cu Fiorentina, iar portarul român este considerat unul dintre atuurile formaţiei lui Paulo Sousa în lupta pentru un loc de Liga Campionilor sau chiar în cea pentru titlu.

"Dacă Fiorentina e prima în clasament e şi meritul paradelor sale. Puţine, dar aproape mereu decisive. O dovedesc cifrele, care confirmă un început de sezon extraordinar pentru gruparea viola", scrie Gazzetta dello Sport.

Celebrul cotidian aminteşte faptul că portarul naţionalei României a primit doar 8 goluri în actuala ediţie de campionat (trei dintre ele într-un singur meci, cu Torino) şi a încheiat şapte partide fără a primi gol.

"Un portar e un campion atunci când face o paradă pe meci şi salvează rezultatul", mai notează Gazzetta, care subliniază că Tătăruşanu a avut doar 17 intervenţii în 12 etape (1.061 de minute).

Un mare merit îl are şi apărarea din faţa sa, a doua cea mai bună din Italia, după cea a Interului (7 goluri primite). Toscanii au scos de nouă ori mingea din poartă în acest sezon, unul dintre goluri fiind încasat de rezerva Lezzerini, introdus pe finalul meciului cu Frosinone.

Jurnaliştii italieni subliniază că, nu de puţine ori, paradele goalkeeperului de 29 de ani s-au dovedit decisive. Cel mai recent exemplu vine din meciul câştigat cu 2-0 pe terenul Sampdoriei, în week-end-ul trecut.

În minutul 79, Tătăruşanu a intervenit providenţial în faţa golgheterului Eder, reparând o eroare comisă de Roncaglia şi evitând astfel ca genovezii să revină în meci.

VIDEO: Intervenţia lui Tătăruşanu în faţa lui Eder

De asemenea, Gazzetta dello Sport aminteşte că Ciprian Tătăruşanu este portarul cu cele mai puţine goluri primite în preliminariile Euro 2016, doar două.