• Liga 1, etapa a 21-a: Dinamo - Voluntari (azi, ora 20:00, Digi Sport 1)
  • Box Ekaterinburg: Cristian Ciocan - Alexander Povetkin (vineri, ora 18:00, Digi Sport 2)

Antrenorii de la AS Roma şi AC Milan, Rudi Garcia, respectiv Sinisa Mihajlovic, riscă să fie demişi, după ultimele rezultate înregistrate în Serie A TIM. Cei doi îşi vor juca posturile sâmbătă, de la ora 21:45, când echipele lor se vor întâlni în ultima etapă a turului, ÎN DIRECT pe Digi Sport 2.

În runda cu numărul 18 din campionatul Italiei, Roma a dezamăgit din nou. Vicecampioana ultimelor două ediţii a condus-o pe Chievo în deplasare cu 2-0 şi 3-2, dar a terminat în cele din urmă la egalitate, scor 3-3. Astfel, gruparea din capitală rămâne cu o singură victorie în ultimele nouă meciuri, în toate competiţiile.

În ciuda faptului că a reuşit să califice echipa în optimile de finală ale Ligii Campionilor, capitalul de încredere pentru Rudi Garcia pare să fi ajuns la final. Eliminarea prematură din Cupa Italiei, în faţa divizionarei secunde Spezia, şi rezultatele slabe din Serie A, unde giallorossii sunt pe 5, la 6 puncte de liderul Inter, i-au dezamăgit pe oficialii capitolinilor.

Chiar dacă, la Verona, Garcia a avut alibiul numeroaselor absenţe din linia de mijloc, tehnicianului francez nu i se va mai permite un alt pas greşit, pentru a nu compromite complet sezonul. Astfel, meciul din weekend devine decisiv pentru antrenorul de 51 de ani, în ciuda faptului că unul dintre oficialii clubului, Mauro Baldissoni, susţine că omul de pe bancă nu riscă să fie demis.

"Un an nou, aceleaşi întrebări. Facem o evaluare pe termen lung, iar un meci nu poate pune în dubiu antrenorul, mai ales în condiţiile în care ne-au lipsit opt jucători", a explicat Baldissoni.

VIDEO: Rezumat Chievo - Roma 3-3

Nici următorul adversar al lui Garcia nu se simte mai bine. Sinisa Mihajlovic riscă la rândul său să fie dat afară, în cazul unui alt pas greşit sâmbătă. Milan a pierdut pe teren propriu cu Bologna (0-1), după ce, în ultimele cinci etape, mai remizase în deplasare la nou-promovata Carpi (0-0) şi acasă cu Verona (1-1), ultima clasată şi singura echipă din Serie A fără victorie în acest sezon.

Pe locul 7, la 11 puncte în urma rivalilor de la Inter, care ocupă primul loc, Milan îşi poate salva sezonul prin câştigarea Cupei Italiei, unde are un culoar favorabil până în finală. Totuşi, administratorul delegat al rossonerilor, Adriano Galliani, a recunoscut că încă speră la o clasare pe podium, ceea ce ar însemna calificarea în Liga Campionilor.

Există, însă, dubii că Milan îşi poate îndeplini obiectivele cu Mihajlovic pe bancă. Sârbul nu pare dispus să renunţe uşor şi este convins că poate readuce echipa pe linia de plutire.

"Trebuie să continuăm să muncim şi să încercăm să ne îmbunătăţim jocul, cu calm. Nu voi renunţa, nu sunt un laş. Situaţia în care ne aflăm doare, dar acum trebuie să ne concentrăm la meciul cu Roma", a spus Mihajlovic, la finalul partidei cu Bologna.

Cu toate acestea, presa italiană scrie că Mihajlovic este salvat, deocamdată, doar de lipsa de alternative pentru înlocuirea lui. Dar dacă Milan va pierde şi în faţa Romei, răbdarea lui Silvio Berlusconi va ajunge la final, iar antrenorul de la Primavera, Cristian Brocchi, este pregătit să-l înlocuiască pe sârbul de 46 de ani.

VIDEO: Rezumat Milan - Bologna 0-1

Meciul AS Roma - AC Milan se va disputa sâmbătă, de la ora 21:45, şi va fi transmis ÎN DIRECT pe Digi Sport 2.