• România, Liga 1, Etapa 22: Poli Timișoara - Dinamo (luni, 18 decembrie, ora 20:00, Digi Sport 1)
  • Spania, La Liga, Etapa 17: Real Madrid - Barcelona (sâmbătă, 23 decembrie, ora 14:00, Digi Sport 1)

Alessandria a devenit prima echipă din liga a treia care s-a calificat în semifinalele Cupei Italiei, după Bari, în 1984. Piemontezii s-au impus cu 2-1 pe terenul celor de la Spezia, echipă din Serie B, şi continuă parcursul incredibil început cu victoriile obţinute cu Palermo şi Genoa, în tururile precedente.

Meciul de pe Stadio Alberto Picco a început cu o ocazie a gazdelor, Vannucchi reuşind să reţină execuţia lui Situm.

În minutul 20, Spezia, care în optimi trecuse la penalty-uri de Roma, pe Olimpico, a deschis scorul. Valentini a fost faultat în careu de Celjak, iar fostul atacant al lui Napoli, Emanuele Calaio, a transformat lovitura de pedeapsă.

După pauză, Alessandria a căutat egalarea cu execuţia lui Marras, iar Loviso a şutat şi el periculos din lovitură liberă, dar mingea a trecut pe lângă poarta lui Chichizola.

Calaio a ratat şansa de a închide meciul în minutul 63, când a ratat singur cu Vannucchi, iar cinci minute mai târziu, portarul Speziei a intervenit salvator la două lovituri de cap, trimise de Fischnaller şi de Marconi.

Meciul s-a schimbat în minutul 70, când antrenorul oaspeţilor l-a trimis pe teren pe Riccardo Bocalon. Golgheterul Alessandriei a egalat la în minutul 83, după ce i-a depăşit pe fundaşii centrali ai gazdelor. Tot el a înscris golul victoriei în prelungirile timpului regulamentar, cu o lovitură de cap, după o centrare a unei alte rezerve, Vitofrancesco.

Alessandria s-a impus cu 2-1 şi se va lupta pentru un loc în finală cu AC Milan, în dublă manşă. Gruparea piemonteză a mai jucat o singură dată în ultimul act al Cupei Italiei. S-a întâmplat în 1936, când Torino s-a impus cu 5-1.

Interesant, în semifinalele acelei ediţii, Alessandria a trecut în semifinale chiar de Milan, printr-o victorie cu 1-0.

ECHIPELE

Spezia: Chichizola - De Col, Valentini, Terzi, Migliore - Situm, Canadjija, Pulzetti, Ciurria (Kvrzic 71) - CalaiO, Nene (Catellani 75)

Antrenor: D. Di Carlo

Alessandria: Vannucchi - Celjak, Sosa, Sirri, Sperotto - Branca, Loviso (Bocalon 70), Nicco - Marras, Marconi (Vitofrancesco 86), Fischnaller (Boniperti 95)

Antrenor: A. Gregucci